Υπνοβάτες


Του Στάθη

Ωραία! ο κ. Ερντογάν προκήρυξε εκλογές. Αυτό μας δίνει μια «ανάσα» έως τον Ιούνιο – θα την αξιοποιήσουμε; Δεν νομίζω. Με πρώτη ευκαιρία αρπαζόμαστε απ’ τα μαλλιά (τα δικά μας και της Χίμαιρας που διασκεδάζει μαζί μας). Και επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Είπε δυο κουβέντες (ίσον τέσσερις φρεγάδες) ο κ. Μοσκοβισί περί υποστήριξης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και  ήδη κατασκευάζουμε κρεπερί στην Κάλυμνο για να υποδεχθούμε τη Λεγεώνα των Ξένων, άλοζανφαν ντε λα μουσακά!

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

     Η ίδια ρητορικήτι είπε ο κ. Καμμένος, πώς το εννοεί ο κ. Κουβέλης, πώς το ερμήνευσε η ΕΡΤ – ως εκεί φθάνουν οι προδιαγραφές της χώρας. Τίποτα δεν μας σοκάρει. Ομιλεί ο κ. Κοτζιάς για «ιδιοκτησία» (και όχι για κυριαρχία) της Ελλάδας στα Ίμια, και δεν τρέχει μία. Παρωνυχίς, θα μου πείτε, εξ όνυχος τον Λέοντα, θα σας απαντήσω – τι λέοντα δηλαδή; χιουμορίστα τσαλαπετεινό που λέει και καμιά κουταμάρα για να περνάει η ώρα: «έναν θόρυβο» πυροβόλησαν πάνω απ’ τη Ρω οι φαντάροι – τι θόρυβο; UFO με σπασμένη εξάτμιση ήταν! Λυπάμαιυπνοβατούμε.
     Και περισσότερον από τις τουρκικές εκλογές, φοβιστικές γίνονται οι ελληνικές τοιαύτες. Ήδη αρχίσανε τα θαύματα και τις νύχτες πλανώνται θαυμαστά οράματα! Ιδού η αύξηση των κατώτατων μισθών τσίου - τσίου, ιδού και οι προσλήψεις φιρουλί - φιρουλί, να και η έξοδος στις αγορές τραλαλά - τραλαλά, ω Παναγία μου, νύχτα γεμάτη θαύματα, λόγια γεμάτα μάγια! Υπνοβατούμε και ουδέν φαίνεται ικανό να μας συνεφέρει.
     Παράταση του Μνημονίου; Βγαίνουμε από το ένα Μνημόνιο για να μπούμε στο επόμενο; fake news των άλλων! Τα πραγματικά fake news τα κατασκευάζει μόνον η κυβέρνηση, μόνον τα δικά της ψέματα είναι αληθινά.
     Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να πάρουμε τα πράγματα στα σοβαρά – ως φαίνεται στην εποχή μας ο Επιμηθέας έχει σκοτώσει τον Προμηθέα κι εμείς κυνηγάμε την Μαρία την Πενταγιώτισσα πέρα στους πέρα κάμπους.
     Υπνοβατούμε. Στον ίδιο εφιάλτη. Ατέρμονα. Τίποτα δεν αλλάζει. Ουδέν μας σοκάρει. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος έχει γίνει o εθνικός μας ρήτωρ! Ακόμα και αν καταταγεί ο Τσίπρας στη Λεγεώνα των Ξένων, υπνοβάτης θα είναι κι εκεί – ούτε για θαλαμοφύλακες δεν κάνουμε…
     Υ.Γ. Έγραψε ο κ. Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών» απαντώντας σε επιστολή της Ισραηλινής Πρεσβείας περί του αντισημιτισμού:
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι η κριτική μας απέναντι στο Ισραήλ θα μπορούσε να υιοθετηθεί “ευχαρίστως” από “κάθε επίδοξο τρομοκράτη για να τεκμηριώσει το μίσος του εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ”. Ο ισχυρισμός αυτός είναι κλασική περίπτωση εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος για να συκοφαντείται ως αντισημιτική η οποιαδήποτε θαρραλέα κριτική γίνεται στο όνομα παναθρώπινων αξιών και αρχών».
     Χρόνια γράφει και η ταπεινότης μου τα ίδια! Ακριβώς τα ίδια! Αν λοιπόν, κατά τις συκοφαντίες Ψαρρά, είμαι κι εγώ αντισημίτης, άλλο τόσο είναι και ο κ. Βουλέλης.
     Παρά ταύτα ο κ. Ψαρράς επανέρχεται με το συγκλονιστικό απόφθεγμα: «ο αντισημιτισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων (ή των αφελών)». Υποθέτω ότι ο ευφυής αυτός τύπος δεν αποκαλεί «αφελή» τον κ. Βουλέλη, θα ήταν «ηλίθιος» ο ίδιος.
     Αν και, ίδιον των ηλιθίων είναι να επιμένουν στο λάθος τους, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Ψαρράς επιμένει στο δικό του, για άλλους συμπαθείς λόγους από τους άπειρους τοιαύτους που κυκλοφορούν στο σύμπαν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.