Οι «προφητείες» των Αμερικανών


«Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δύο μήνες εν όψει της επανεκλογής του προέδρου Ερντογάν». Αυτό το είπε σε συνέντευξή του, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα της ιστοσελίδας Vice, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, λίγο αφότου είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τον 41ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σήμερα, μία δήλωση αυτού του είδους δεν θα προξενούσε κάποια εντύπωση. Χθες προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία και σήμερα όλοι περιμένουν προεκλογικές επιδείξεις «πυγμής» από τους Τούρκους. Ομως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα είπε για εκλογές στην Τουρκία «στους επόμενους δύο μήνες» στις 25 Μαρτίου! Πώς έμαθε εκείνος ότι θα γίνονταν προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όταν το σενάριο ακόμα και για εκλογές τον Αύγουστο διαψευδόταν -εμμέσως πλην σαφώς- από τον ίδιο τον Ερντογάν έως τη 17η Απριλίου;

Είναι προφανές ότι εδώ έχει γίνει μεγάλη και συστηματική «δουλειά» στη... συνακρόαση της τουρκικής πολιτικής πραγματικότητας. Αλλοι, πιο καχύποπτοι, μπορεί να πουν ότι η υπερδύναμη έχει συνεισφέρει αρκετά στην «κατασκευή» αυτής της πραγματικότητας στη γείτονα.

Δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος τι τεκταίνεται στα υπόγεια, στα ισόγεια και τα ρετιρέ των γραφείων των ανά τον κόσμο μυστικών υπηρεσιών. Δεν είναι εφικτό για έναν συνηθισμένο πολίτη, ακόμα κι αν έχει εξαιρετικές προσβάσεις σε πολιτικά και οικονομικά κέντρα, να μαθαίνει τους σχεδιασμούς όσων λειτουργούν στο παρασκήνιο και δρουν στο σκοτάδι.

Ομως, από τύχη ή και από σκοπιμότητα, πού και πού δίνεται η ευκαιρία στους πολλούς να αισθανθούν και να αντιληφθούν ότι υπάρχουν δύο ειδών Ιστορίες: η επίσημη και η αληθινή. Στην αληθινή Ιστορία περιλαμβάνονται πολλά κεφάλαια, που γίνονται γνωστά στους λαούς όταν αποδεσμεύονται από το απόρρητο τα σχετικά αρχεία των μυστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Εστία», σε δημοσίευμά της στις 2 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα), είχε αναδείξει τις «προφητείες» του κ. Πάιατ.

Πηγή, μέσω kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.