Δύο χρόνια Τελευταία Έξοδος, με μια μεγάλη απώλεια


Κάποια πράγματα προκύπτουν. Τυχαίνουν. Λένε, έτσι τα φέρνει η ζωή. Και μετά το ένα έρχεται και το άλλο. Έτσι προέκυψε και η Τελευταία Έξοδος. Ξεκίνησε μια μέρα πριν ακριβώς δύο χρόνια. Πώς ήταν δυνατόν να μην ξεκινήσεις την Τελευταία Έξοδο όταν σε πνιγεί μια συστημική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης, που σε βομβαρδίζει καθημερινά με μνημόνια, μέτρα, περικοπές, με το «μαζί τα φάγαμε», «οι Έλληνες είναι λαμόγια», «οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες και γι΄αυτό μπήκαμε στα μνημόνια»,  «οι Έλληνες έχουν λίπος και περνάν καλά», «έρχεται η ανάπτυξη με τα μνημόνια», «είναι μονόδρομος το ευρώ», και με το αμίμητο… «θα πεινάσουμε αν πάμε σε εθνικό νόμισμα». Και λυσσομανούν όλα μαζί υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, προκαλώντας αισχρά το κοινό αίσθημα. Όταν δε, βγαίνει το ΟΧΙ θριαμβευτικά, τότε, σαν έτοιμη από καιρό επέρχεται η εθνική προδοσία από το δοσιλογικό πολιτικό σύστημα. Σύσσωμες οι δημοσιογραφικές πόρνες συναγωνίζονται για να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και αναφανδόν στηρίζουν το καθεστώς το βαμμένο με το αίμα και την ακούσια θυσία χιλιάδων συμπατριωτών μας.


Δεν ξέρουμε αν είναι «κισμέτ», αν είναι θεόσταλτο, αν συντρέχουν ταυτόχρονα πολλά γεγονότα την ίδια στιγμή, αν είναι θέμα χαρακτήρα ή DNA ή ερεθισμάτων από το περιβάλλον,  ανθρωπογενούς, φυσικού, κοινωνικού. Αλλά σε αυτούς τους καιρούς τους οδυνηρούς που περνάει ο λαός μας οφείλεις, οφείλουμε ως Έλληνες, να πάρουμε θέση. Και εμείς πήραμε θέση. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Η απάθεια, η αδράνεια, η ιδιώτευση ισοδυναμούν με χαντάκωμα της ίδιας μας της ζωής! Το κυριότερο: προδίδουμε τους αγώνες και τις ίδιες τις ζωές των πατεράδων μας και σκοτώνουμε το μέλλον των παιδιών μας, σκοτώνουμε τα ίδια τα παιδιά μας. Κάτι τέτοιο δεν το βαστά η καρδιά του ανθρώπου.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας της Τελευταίας Εξόδου, μέσα σε αυτή την πορεία συνέβησαν πολλά. Αν κάνουμε ή αν κάναμε κάποιο λάθος, ή αν δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε εγκαίρως, συμπαθάτε μας, πολλές φορές ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστος.

Σε αυτή την πορεία συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με τον Γιώργο του Κλικ. Ο Γιώργος του Κλικ, κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου Γεωργόπουλος (1948 - 2017), ήταν ένας καταπληκτικός Άνθρωπος και ένας πραγματικός Φίλος, μια πατρική φυσιογνωμία, μια μεγάλη ψυχή, ένα ασίγαστο πάθος, με τρομερή στοχοπροσήλωση στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ο Γιώργος του Κλικ μας άφησε, έφυγε από αυτόν εδώ τον κόσμο πριν λίγες μέρες. Αλλά θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας. Θα εμπνεόμαστε από το πάθος του, την αέναη προσπάθειά του, το παράδειγμά του! Τα 151 άρθρα και μεταφράσεις του μέσα σε 9 μήνες, μέσα σε 270 ημέρες, μιλάν από μόνα τους. Χάρις στον Γιώργο η Τελευταία Έξοδος έδωσε το στίγμα της σε θέματα που γενικώς … ήταν ανύπαρκτα στα συστημικά διαδικτυακά ΜΜΕ. Η γεωπολιτική διάσταση των πραγμάτων σε καιρούς τόσο έκρυθμους με την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ να φθίνει και να σχεδιάζει το παγκόσμιο κολαστήριο σαν λυσσασμένο σκυλί επιτιθεμένη με έναν διαρκή πόλεμο, ο πόλεμος της Συρίας και η ηρωική αντίσταση του Συριακού λαού, ο ρόλος του αιμοσταγούς στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος στη Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων, το ζενίθ των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων ιδίως όπως γλαφυρά παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών, η πραγματική διάσταση του ΒRΕΧΙΤ και τέλος ο δαιμόνιος ρόλος του «άρχοντα του Σκότους» Τζόρτζ Σόρος στη ρουλέτα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πένες όπως οι Τιερί Μεησάν, Paul Graig Roberts, Peter Koenig, Pepe Escobar, THE SAKER, μεταφράστηκαν από τον Γιώργο δίνοντας μια άλλη διάσταση του παγκόσμιου γίγνεσθαι, τελείως ξένη προς το ευρύ κοινό. Πρώτοι μεταφέραμε στο ελληνικό κοινό, μέσω του Γιώργου, την προδοσία του Μπέμπε Γκρίλλο, που τον ήξερε πολύ καλά ως πολύ καλός γνώστης της Ιταλικής πραγματικότητας. Μακάρι να είχαν και άλλοι, μακάρι να είχαμε κι εμείς, την ψυχική δύναμη και την προσφορά που είχε ο Γιώργος. Και για όλα αυτά θα μας μείνει αξέχαστος.

Αλλά τι είναι η Τελευταία Έξοδος; Ποιοι είμαστε;


Παλεύουμε εναντίον μιας προπαγάνδας που θέλει τον Έλληνα ραγιά, τιποτένιο, λαμόγιο, ρεμάλι, κλέφτη, φοροφυγά, ακαμάτη, για να πειστεί ότι αξίζει ό,τι παθαίνει τα τελευταία 7 χρόνια των μνημονίων, του εξευτελισμού, του εξανδραποδισμού, της διάλυσης, της καταστροφής. Παλεύουμε για να αναδείξουμε ότι υπάρχει λύση, υπάρχει προοπτική, υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ΈΞΟΔΟΣ, αρκεί να υπάρξει ενότητα. Και το ξέρουμε όλοι ότι όταν οι Έλληνες ενώθηκαν γύρω από ένα σκοπό πέτυχαν τέτοια θαύματα που παρόμοιά τους δεν έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία. Έτσι υποχρεώσαμε άσπονδους φίλους κι εχθρούς να παραδεχτούν: «…οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! Αυτή άλλωστε είναι είναι η μοίρα μας, η κληρονομιά μας…

Συνεχίζουμε! Με όσες δυνάμεις κι αν έχουμε, θα παλεύουμε από τούτο το μετερίζι για την ενημέρωση, για την αφύπνιση των συμπατριωτών μας, για την ανάσταση του λαού μας! Με βαθειά πίστη, με επιμονή και υπομονή, με στοχοπροσήλωση.

Και να ’στε σίγουροι ότι θα έρθει αυτήν η ώρα.

Κι εμείς θα είμαστε εκεί.

Εξάλλου…

"ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΘΟΣ Τ'ΑΣΚΗΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Τ'ΑΔΕΙΑ ΑΦΕΝΤΕΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΦΤΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΦΤΑΝΩ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΝΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ..."


ΟΜΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.