Oι μεγάλες δυνάμεις άφησαν ανενόχλητη μία χώρα – τρομοκράτη να ενεργήσει κατά τρόπο απαράδεκτο και παράνομο στο Aφρίν


H Aφρίν έπεσε
Ο Ερντογάν και οι αξιωματούχοι του καθεστώτος του, πανηγυρίζουν σήμερα για την άλωση της πόλης της Αφρίν, αφού  οι υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους της Συριακής αντιπολίτευσης, ύστερα από 50 ημέρες σκληρού σφυροκοπήματος από στεριά και αέρα εναντίον των θέσεων των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μπόρεσαν τελικά να καταλάβουν το κέντρο της Πόλης, έστω  και αν αυτό δεν το κατόρθωσαν μέσα σε λίγες ημέρες,  όπως αρχικά είχαν υπολογίσει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Το αποτέλεσμα  αυτό δεν θα πρέπει να το δούμε μεμονωμένα σαν ένα απλό πολεμικό γεγονός, αλλά αρχικά σαν μια εντελώς παράνομη και απροκάλυπτη πολεμική ενέργεια, ενός κράτους σε άλλο, χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Αρχών του ΟΗΕ.
Σε δεύτερη εκτίμηση θα πρέπει να δούμε τον εμπαιγμό και την υποκρισία των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων οι οποίες δρουν στην περιοχή της Συρίας όσο και ευρύτερα, που άφησαν ανενόχλητη ή ακόμη και με την ανοχή τους την Τουρκία, μία  χώρα – τρομοκράτη, να ενεργήσει κατά τον απαράδεκτο και παράνομο αυτόν τρόπο.
Πέραν των αλαλαγμών της νίκης των  τουρκικών στρατευμάτων, τα πλάνα που έστειλαν στους δέκτες των τηλεοράσεων οι βάρβαρες ορδές του Ερντογάν, αποκάλυψαν και το άλλο πρόσωπο της Τουρκίας, όπως εκδηλώθηκε με  την κατάφωρη προσβολή και παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του Κουρδικού λαού, με το γκρέμισμα αγαλμάτων στο κέντρο και στα περίχωρα της Αφρίν, προφανώς μιμούμενοι τον πολιτισμό των συμμάχων τους, Τζιχαντιστών.
Το Ε.ΠΑ.Μ. αναλογιζόμενο ότι η Τουρκία μπορεί  να ενεργήσει αυθαίρετα και προς άλλες κατευθύνσεις, αφού η Διεθνής Κοινότητα σιωπά μπροστά στην αυθαιρεσία της,  καλεί  την κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες,  να καταδικάσει τις ενέργειες και  τις τακτικές της Τουρκίας και να την εγκαλέσει στα πλαίσια των Διεθνών Οργανισμών που συμμετέχει.
Αθήνα 18 Μαρτίου
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.