6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σκόπελο




Λίγες μέρες απομένουν για τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και του Δήμου Σκοπέλου. 


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 



Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ανατρέξουν στους όρους συμμετοχής, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου του φεστιβάλ: www.dancefestival.gr, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2018.


Η εφετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, λαμβάνοντας το αντίστοιχο σήμα.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».


Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που ενώνει τους λαούς. Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός. Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο. Είσαι έτοιμος να ζήσεις την εμπειρία;

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

Τα συγκροτήματα ή τα μέλη τους μπορούν να παραμείνουν στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί του Αιγαίου για 5 διανυκτερεύσεις και έτσι να το γνωρίσουν καλύτερα.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα», είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2017-2018 από το European Festivals Association. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Πληροφορίες:www.dancefestival.gr | www.plegma.org 6951004630


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.