Bloomberg: «To ΔΝΤ να σταματήσει να βασανίζει την Ελλάδα»



Τη διαγραφή του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ ζητά με άρθρο του στο Bloomberg ο Kyle Bass, διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού Hedge fund, Hayman Capital Management, υποστηρίζοντας ότι η φράση «φοβού τους Έλληνες και δώρα φέροντας» έχει ανατραπεί και πλέον είναι οι Έλληνες που θα έπρεπε να φοβούνται τα δώρα του ΔΝΤ.
Ο Bass υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ παραβίασε τους δικούς του κανόνες, δανείζοντας την Ελλάδα με υπέρογκα ποσά τα οποία γνώριζε ότι η χώρα δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει. Η απόφαση, επισημαίνει, ήταν πολιτική και όχι οικονομική και ελήφθη από τον τότε υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, τον τότε πρόεδρο της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και τον διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, με μοναδικό στόχο να μην φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.

Η στάση του ΔΝΤ, συνεχίζει ο Bass είναι εξωφρενική και έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα του ταμείου και όχι της Ελλάδας.

Εδώ βέβαια σταματά το ενδιαφέρον τμήμα του άρθρου και ξεκινούν τα εσωτερικά παιχνίδια των hedge funds. Ο Bass εστιάζει την προσοχή του στα τραπεζικά ζητήματα και την προσπάθεια του ΔΝΤ να «υποσκάψει την τραπεζική ένωση στην ΕΕ ζητώντας νέες ανκεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών». Συγκεκριμένα κατηγορεί το ΔΝΤ ότι δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί η ελληνική νομοθεσία που «προσφέρει στις τράπεζες νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν προβληματικά δάνεια».

Ο αρθρογράφος ουσιαστικά προωθεί τις θέσεις του δικού του hedge fund το οποίο έχει επενδύσεις σε ελληνικές τράπεζες.

Η εκτίμησή του, όμως, ότι τα δάνεια του ΔΝΤ είναι παράνομα αφού παραβίασαν τους κανόνες του ίδιου του ταμείου, το οποίο γνώριζε για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: INFOWAR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.