Αμερικανική υπόσχεση στο κουρδικό YPG για κράτος εντός έξι μηνών!


Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία εντός έξι μηνών μετά από συνάντηση, στη Ράκα, υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με Κούρδους του PYD/YPG. Η δημιουργία της Βορειοσυριακής Ομοσπονδίας ήταν το βασικό θέμα στην συνάντηση, όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό όργανο του Ερντογάν, η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».


Η αμερικανική αντιπροσωπεία υποσχέθηκε τη δημιουργία κουρδικού κράτους, καθόλα τα διεθνή νόμιμα αναγνωρισμένο, εντός των επομένων έξι μηνών και ζήτησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να υπάρξει προετοιμασία για τη διεξαγωγή εκλογών τις υπό τον έλεγχο των Κούρδων περιοχές.

Ανέφεραν δε πως το συριακό κουρδικό κράτος θα ανακηρυχτεί μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη βόρεια Συρία, τον Ιανουάριο του 2018. Σύμφωνα με τους Τούρκους, από κουρδικής πλευράς, στην συνάντηση μετείχε και ο Χασάν Μοχαμέτ, εκ των ηγετών του PYD.

Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, ότι ολόκληρη η περιοχή με τις υποδομές της θα τεθεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Ίσως η εν λόγω συνάντηση να αποτελεί την αιτία που ο Ερντογάν συγκεντρώνει εκ νέου δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία και ετοιμάζεται για εισβολή, ίσως και αυτή που παρά τους λεονταρισμούς παραμένει συγκρατημένος, καθώς πολλά μπορούν να γυρίσουν στο κεφάλι του…

Πηγή Defence-Point μέσω gataros



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.