Σουρεαλιστικά σκηνικά στην Kίνα: Όταν οι ιδιοκτήτες σπιτιών αρνούνται την αποζημίωση (Photos)

 


Στην Κίνα είναι γνωστά σαν «σπίτια καρφιά», σπίτια όπου οι ιδιοκτήτες τους αρνούνται να λάβουν την αποζημίωση για την κατεδάφιση του σπιτιού τους, προκειμένου  να γίνει ένα έργο. Επειδή όμως η «ανάπτυξη» δεν μπορεί να εμποδιστεί από ένα ή δύο άτομα, οι κατασκευαστές συνεχίζουν το έργο θεωρώντας ότι με τον χρόνο και τη φασαρία συμμάχους θα κάμψουν τις αντιστάσεις και τελικά θα κερδίσουν την υπόθεση.

Μέχρι τότε όμως το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι τελείως σουρεαλιστικό και πολλές από αυτές τις φωτογραφίες θα τις ζήλευε και ο Νταλί.



Η φωτογραφία του τριώροφου σπιτού στη μέση του δρόμου στην επαρχία Henan είναι μία από τις πιο γνωστές. Ο Αυτοκινητόδρομος έχει ολοκληρωθεί, αλλά η εταιρεία λέει ότι ο ιδιοκτήτης μένει ακόμη μέσα στο σπίτι γιατί διαφωνεί με το ποσό της αποζημίωσης.



Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται στη μέση ενός νέου δρόμου στην επαρχία Nanning. Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σε διαμάχη με την κυβέρνηση για την κατεδάφισή του.



Το μισογκρεμισμένο σπίτι στη μέση του δρόμου παρέμεινε εκεί για περισσότερο από τέσσερα χρόνια.



Ο 67χρονος ιδιοκτήτης του, διαφωνούσε με το ποσό της αποζημίωσης, τελικά το 2012 τα βρήκε με την τοπική κυβέρνηση, έλαβε 40.000 δολάρια και εγκατέλειψε το σπίτι του.



Το Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε η κατεδάφιση των σπιτιών σε μία μεγάλη περιοχή στην επαρχία Jiangsu.



Τα έργα της κατεδάφισης ολοκληρώθηκαν αλλά το σπίτι είναι ακόμα εκεί.



Αυτό το σπίτι συνθέτει το πιο σουρεαλιστικό σκηνικό.



Ο ιδιοκτήτης του δεν το πούλαγε με τίποτα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους κατασκευαστές να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό το σπίτι έγινε το σύμβολο ενάντια στην αναγκαστική απαλλοτρίωση γης.



ΠΗΓΗ: topontiki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.