Η αιχμαλωσία της Ελλάδας και των Ελλήνων μέχρι το 2060 και ….βλέπουμε! Γράφει ο Στρατηγός Ε.Α. Δημήτρης Κυπριώτης

 

Η πολυσυζητημένη τελευταία σύνοδος του Eurogroup του Λουξεμβούργου έληξε, τα αποτελέσματα τα διαβάσαμε στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, μα ποιο πολύ ακούσαμε το θόρυβο και τις τυμπανοκρουσίες νίκης της Ελληνικής κυβέρνησης.


Πολύ σαματάς όμως, για να πειστεί το πόπολο ότι η κυβέρνηση πέτυχε ότι ζητούσε. Τώρα αν αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μείωση, ελάφρυνση ή όποιο άλλο όνομα δώσουν στο χρέος, λίγη σημασία έχει, όπως επίσης, καμία  σημασία  για τον Τσίπρα και την παρέα του δεν έχει, που στο ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά περισσότερο και στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Ντράγκι, δεν φαίνεται η παραμικρή χαραμάδα για να δοθεί η  πιστωτική χαλάρωση στη χώρα μας. Και παρόλα αυτά οι ζητωκραυγές νίκης ακόμη δεν έχουν ξεθυμάνει. Έτσι η υπόσχεση ότι αν δεν μας δώσουν το χρέος ο Τσίπρας θα πάρει πίσω τα μέτρα που ψήφησαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να μην ξεχνιόμαστε, μένει στο ντουλάπι όπως και οι τόσες άλλες υποσχέσεις.

Και το χειρότερο ακόμη δεν το έχουμε δει και φυσικά δεν το έχουμε αντιληφθεί. Γιατί όταν θα δούμε ποια ακριβώς είναι η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους εταίρους στο Eurogroup, τότε και μόνο τότε θα καταλάβουμε που μας έχουν παραδώσει.

Τη συμφωνία όμως την κρατάνε κλειστή σαν επτασφράγιστο μυστικό και δεν την παρουσιάζουν ούτε και στη Βουλή. Και απορεί κανείς. Τα άλλα κόμματα υπάρχουν; Ζουν και κυκλοφορούν στο κοινοβούλιο ή κάνουν το κορόιδο; Γιατί διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς τη σιωπή τους; Και καλά οι άλλοι, αυτό το ΚΚΕ;

Αλλά ας δούμε τώρα λίγα  από τα  επιφαινόμενα των αποφάσεων και από εκεί θα πάρουμε γεύση για το τι μπορεί άλλο να περιέχει η συμφωνία.

Η μεγάλη επιτυχία λοιπόν της συμφωνίας του Eurogroup, είναι ότι είμαστε αιχμάλωτοι ως χώρα και λαός μέχρι το 2060.Αυτό  το άκουσαν οι Έλληνες και πολλοί είπαν, «Καλά μωρέ, δεν βαριέσαι τώρα, μήπως εμείς θα ζούμε μέχρι τότε!!!!!» Να λοιπόν γιατί χαίρεται ο Τσίπρας και μας βγάζει τη γλώσσα.

Και η συνέχεια της ψυχρολουσίας έπεται: Στα 83 προαπαιτούμενα, που θα χρειαστεί ένα άλλο κείμενο για να καταγραφούν ένα προς ένα, περιλαμβάνεται και η κατάργηση της απεργίας!!Ναι φυσικά, η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση έπρεπε να πάρει αυτό το μέτρο, για να έχει και αξία. Το να το πάρει ο επερχόμενος Κούλης τι αξία θα είχε, αναμενόμενο θα ήταν και ευκολάκι, οπότε άνθρακας ο θησαυρός και γρήγορα θα μαζευόταν. Ενώ  τώρα όμως με τη σφραγίδα της αριστεράς, άλλη βαρύτητα έχει βρε αδερφέ. Σου λέει ο άλλος. «Για να το κάνουν αυτοί κάτι θα ξέρουν …..παραπάνω».

Οπότε ησυχάστε, όλοι εσείς που ανησυχούσατε από τις απεργίες και τη φασαρία τους.  Τελειώσαμε από τις καταλήψεις δρόμων και τους διάφορους καταληψίες και τις ενοχλητικές φωνές των απεργών. Τώρα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.Περαστικά μας. Ένα πράγμα όμως πρέπει να μας απασχολήσει. Πως αυτό το παρακλάδι του ΚΚΕ το ΠΑΜΕ, θα μπορέσει να κάνει καταλήψεις γραφείων υπουργών και να βάζει πανό σε προσόψεις υπουργείων;  Αυτό αλήθεια πάντα προβληματίζει. Πως αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν και περνάνε μέσα από  σιδερόφρακτες πόρτες με τις κλούβες των ΜΑΤ απέξω;

Και τα μέτρα, μέτρα τελειωμού δεν έχουν, αφού μεταξύ των άλλων στα 83 προαπαιτούμενα υπάρχει και μαχαίρι στα κοινωνικά και στα αναπηρικά επιδόματα. Ο σύγχρονός καιάδας είναι πλέον έτοιμος να λειτουργήσει…

Και ακολουθεί ένα μέτρο που θα ανάψει  φωτιά στα « μπατζάκια» τω καθηγητών και των δασκάλων. Αναφέρεται στην Εκπαίδευση και αφορά τη μαγική λέξη «Μεταρρυθμίσεις» οπότε μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο υπουργείο τι έχει συμφωνήσει για την εκπαίδευση, προσωρινά ας ασχοληθεί να δει πως θα διακόψει τη… « συνεφούλα»!!

Περαστικά μας Έλληνες! 


Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

ΠΗΓΗ: epamhellas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.