4 λόγοι για να ανοίξεις ξανά τη σκονισμένη σου τηλεόραση

 

Το ξέρουμε ότι η ελληνική τηλεόραση ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει με χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικά προγράμματα. Μέσα στο χαμό, όμως, που επικρατεί, έχουν ξεπροβάλει κάποια τα οποία έκαναν αρκετούς που δε χρησιμοποιούν πια τηλεόραση, να την ανοίξουν και να σταθούν μπροστά της για κάποιες ώρες. Κι όσοι δεν την έχουν ανοίξει ακόμα, οι 4 παρακάτω ελληνικές εκπομπές πρόκειται να τους αλλάξουν γνώμη.

Στο Δρόμο – Alpha TV


Ακούγοντας πως πρόκειται να προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση άλλη μια οδοιπορική εκπομπή κρατήσαμε μικρό καλάθι γιατί τα μάτια μας έχουν δει τα τελευταία χρόνια πολλά «μαργαριτάρια» του είδους. Παρουσιαστές της εκπομπής οι ήδη γνώριμοι από το World Party- μια εκπομπή που γύρναγε όλο τον κόσμο, όπως άλλωστε έλεγε κ το όνομά της- ο Γιώργος Μαυρίδης και ο Γιώργος Λέντζας οι οποίοι αποφασίζουν να επιδιορθώσουν ένα παλιό βαν και με τη συντροφιά της Μόλλι- σκύλου του Μαυρίδη- να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Κι αν νομίζατε πως η εκπομπή επρόκειτο να μοιάσει με το World Party κάνετε μεγάλο λάθος. Παρακολουθώντας ήδη το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής «Στο δρόμο» το οποίο και γυρίστηκε κοντά στα Μετέωρα αντιληφθήκαμε πως είχαμε μπροστά μας μια από τις καλύτερες οδοιπορικές εκπομπές που έχουν προβληθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Εκπληκτική σκηνοθεσία, τρομερά πλάνα και εξαιρετική φωτογραφία δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα για τον τηλεθεατή. Η εκπομπή- κι αυτό είναι το παράδοξο για τέτοιου είδους προγράμματα στην Ελλάδα- έχει ροή και δε μας χαλάει καθόλου που οι προκλήσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι παρουσιαστές αποτελούν τοποθέτηση προιόντος (βλ. Vodafone CU). Προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

Το ταξίδι της τροφής – ΣΚΑΪ


Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ εγκαινίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ στην οποία και γίνεται λόγος στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες τρέφονταν από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα. Αρκετή πληροφορία- που δε κουράζει- σε συνδυασμό με την εξαιρετική απεικόνιση που θυμίζει ξένες τηλεοπτικές παραγωγές καθιστούν αυτόματα το «ταξίδι της τροφής» μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς που βαίνει προς το τέλος της. Η εν λόγω εκπομπή μάλιστα θυμίζει αρκετά τα παλιά χρόνια του ΣΚΑΙ όταν το ντοκιμαντέρ ήταν μία από τις ατραξιόν του. Μετά όμως τον τυφώνα Survivor που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του και έχει αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στο κανάλι του Παλαιού Φαλήρου, τέτοιου είδους εκπομπές όπως το «Ταξίδι της Τροφής» αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα. Προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 16.45 .

VICE Specials – ANT1 


Εκπομπές VICE παρουσιάζονται στην ελληνική τηλεόραση εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο σε αντίθεση με τα παλιότερα, φέτος είδαμε τον ΑΝΤ1 να επενδύει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αρκετές εκπομπές του VICE με τη σειρά τους να γίνονται VICE Specials όπου και πια διερευνάται ξεχωριστά ένα θέμα που άπτεται κυρίως της ελληνικής πραγματικότητας και αναλύεται σε ένα ολόκληρο επεισόδιο. Σ ένα απ αυτά τα επεισόδια έγινε εκτενή αναφορά στο κύκλωμα στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εκπομπή να φιλοξενεί συνεντεύξεις αρκετών εμπλεκόμενων ξεκινώντας από τον Αχιλλέα Μπέο και φτάνοντας μέχρι τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Το μοναδικό αρνητικό μόνο, η ώρα προβολής του η οποία μπορεί να φτάσει αρκετά μετά τα μεσάνυχτα κάτι που κάνει την παρακολούθηση για πολλούς αδύνατη.

Η λέξη που δε λες – Alpha TV


Αν μπορούσαμε να πούμε ποια σειρά μυθοπλασίας είναι εκείνη που μας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον φέτος αυτή θα ήταν «Η λέξη που δε λες» η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Μένοντας μακριά από μελό στοιχεία- που χαρακτηρίζουν η αλήθεια είναι τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές- ο Alpha παρουσιάζει την ιστορία ενός παιδιού το οποίο βρίσκεται εμπρός του φάσματος του αυτισμού, όσο και της οικογένειας του που προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί το μικρότερο μέλος της οικογένειας. Είναι ίσως απ τις λίγες φορές που ελληνική τηλεοπτική σειρά αγγίζει τέτοια ζητήματα με τέτοια αξιοπρέπεια και διακριτικότητα. Ουσιαστικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς της σειράς με τον πατέρα του μικρού Παυλή, Βασίλη Μπισμπίκη να ξεχωρίζει. Εξαιρετική σκηνοθεσία και πλάνα από την καλοκαιρινή Κρήτη έρχονται να δέσουν το γλυκό και να καταστήσουν τη «λέξη που δε λες», το καλύτερο κατ εμάς πρόγραμμα που προβλήθηκε τη φετινή χρονιά στους τηλεοπτικούς δέκτες.

ΠΗΓΗ: athens-post


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.