ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Όταν Βρετανία και Τουρκία μιλούν για “ευκαιρία λύσης” σημαίνει καταστροφή!


Όταν Βρετανία -γνωστή για το ρόλο της στην Κύπρο- και Τουρκία συμφωνούν ότι η Διάσκεψη της Γενεύης είναι “πραγματική ευκαιρία” για μια δίκαιη λύση διαρκείας στην Κύπρο,νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει οποιοσδήποτε ότι όσα ετοιμάζονται να επιβληθούν είναι εις βάρος Κύπρου και Ελλάδος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησαν σήμερα ότι η Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, την επόμενη εβδομάδα, συνιστά μία “πραγματική ευκαιρία” για μία δίκαιη λύση διαρκείας στην Κύπρο.

Οι Μέι και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν για τις συνομιλίες της ερχόμενης εβδομάδας στη Γενεύη. Επιπλέον, η Μέι εξέφρασε στον Ερντογάν και τα συλλυπητήριά της για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

“Εξέφρασαν την ελπίδα οι επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη να δώσουν την ευκαιρία για μία δίκαιη λύση διαρκείας στο Κυπριακό”, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες “συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίσης, “σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας.

Η Μέι πρόκειται–όπως είπε ο ίδιος–να επισκεφθεί την Τουρκία “στις αρχές του χρόνου”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς.

ΠΗΓΗ:  militaire  μέσω   protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.