Ο Συριακός Στρατός στα πρόθυρα της νίκης στο Χαλέπι, οι Τζιχαντιστές παραδίνονται, Γράφει ο Alexander Mercouris

 

Αναφορές από το Χαλέπι επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της αντίστασης των τζιχαντιστών και την μαζική παράδοση των πολεμιστών τους στον Συριακό Αραβικό Στρατό. Αυτοί που παραδόθηκαν μεταφέρονται με πράσινα πούλμαν σε κρυφό προορισμό.

Μετά τις χθεσινές αναφορές περί διοικητών της Al-Qaeda που διαπραγματεύονται παράδοση στο ανατολικό Χαλέπι σήμερα έχουμε άλλες για τζιχαντιστές που παραδίνονται στις Συριακές αρχές και μεταφέρονται μακριά με πράσινα λεωφορεία.

Φαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός των φανατικών που αντιστέκονται ακόμα στο ανατολικό Χαλέπι πρέπει να έχει πέσει σε όχι περισσότερους από λίγες εκατοντάδες. Η επιφάνεια του ανατολικού Χαλεπιού που ακόμα διεκδικείται έχει περιοριστεί σε μόλις 10 τετραγωνικά χλμ και είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει πλέον μέρος αυτού του κομματιού που να ελέγχεται πλήρως από την Al-Qaeda.

Δεν είναι σαφές που μεταφέρονται οι τζιχαντιστές που παραδόθηκαν. Πάντως φαίνεται ότι τους πάνε στην Τουρκία από όπου ήρθαν, όχι πάντως στην ελεγχόμενη από την Al-Qaeda επαρχιακή πρωτεύουσα Idlib δυτικά του Χαλεπιού.

Όλα δείχνουν ότι η “Μεγάλη Μάχη του Χαλεπιού” έχει σχεδόν τελειώσει και ότι ο Συριακός Στρατός είναι στα πρόθυρα της μεγαλύτερης νίκης του στον πόλεμο της Συρίας.

Δείτε την εξέλιξη κατάληψης του Χαλεπιού στο Χάρτη: 



Δείτε το χάρτη στις 17/11 

και στις 8/12
ΠΗΓΗ: https://southfront.org/

Μετάφραση  ο Γιώργος του Κλικ

Πηγή: theduran

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.