Στους 20 κορυφαίους σκακιστές του κόσμου ο Α.Κελίρης


Ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σκακιστές ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας του ΟΦΗ. Ο λόγος για τον 17χρονο Ανδρέα Κελίρη που με τη μέχρι σήμερα σκακιστική διαδρομή του έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό που τον κατατάσσει στην υψηλότερη βαθμίδα του χώρου.

Ο νεαρός σκακιστής έχει αυτή τη στιγμή ΕΛΟ 2509, που είναι το ψηλότερο ΕΛΟ Έλληνα σκακιστή κάτω των 20 ετών, και είναι ένατος στην γενική κατάταξη των Ελλήνων σκακιστών. Βρίσκεται επίσης στην πρώτη εικοσάδα παγκοσμίως, μεταξύ των σκακιστών κάτω των 18 ετών.


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Galaxy, o Ερασιτέχνης ΟΦΗ παρουσίασε τον Ανδρέα Κελίρη, με τους διοικούντες να μιλούν με κολακευτικά λόγια όχι μόνο για την σπουδαία αθλητική του παρουσία αλλά και την ποιότητα του ως άνθρωπος… «Μία νέα χρονιά ξεκινάει για το σκάκι του ΟΦΗ που βρίσκεται σταθερά στην Α΄Εθνική. Θέλαμε με την προσθήκη του Ανδρέα να δώσουμε το κάτι παραπάνω στην ομάδα, ίσως, για πρώτη φορά», τονίζει ο κ. Δανδάλης που με προσωπική του χορηγία μέσω του «Καφέ Δανδάλης», προχώρησε στην μεταγραφική αυτή κίνηση.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης βραβεύει τον Ανδρέα Κελίρη.

«Πήραμε ένα νεαρό σκακιστή από τους καλύτερους της Ελλάδας που έρχεται να προσφέρει στον ΟΦΗ όχι μόνο με την αθλητική παρουσία του αλλά και με την προσωπικότητα του. Φιλοσοφία του ΟΦΗ είναι να βγάζει παιδιά από τις Ακαδημίες του, οι οποίες λειτουργούν υποδειγματικά, όμως όπου χρειάζεται πραγματοποιεί συμπληρωματικές κινήσεις για την ενίσχυση του τμήματος». Ο κ. Δανδάλης δεν θέλησε να πει σε πιο σημείο έχει τεθεί ο αγωνιστικός πήχης του σκακιστικού τμήματος τη φετινή χρονιά στην Α΄ Εθνική, σχολιάζοντας μόνον ότι: «Δεν θέλω να βάζω όρια για κάποια θέση… Νομίζω όμως ότι αυτό που θα γίνει θα είναι σημαντικό…».

Τη φανέλα του ΟΦΗ θα φοράει από φέτος ο ταλαντούχος σκακιστής.

Κ. Βαρβεράκης: Ο Ανδρέας δίνει ώθηση στο τμήμα

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του υπευθύνου του τμήματος, Κώστα Βαρβεράκη. «Με την συμπαράσταση της διοίκηση του ΟΦΗ και των τοπικών φορέων πιστεύω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για να βελτιώσουμε την ομάδα μας η οποία ενισχύθηκε πολύ σημαντικά με την μεταγραφή του Ανδρέα Κελίρη. Ο Ανδρέας είναι ο νεότερος έλληνας Γκραν- μετρ και θα δώσει σημαντική ώθηση στο τμήμα όχι μόνο με την παρουσία του αλλά και το ήθος και την ποιότητα που έχει ως νέος άνθρωπος. Με τη σεμνότητα που τον διακρίνει έχει κατακτήσει όλα τα παιδιά της ομάδας και έχει δεθεί μαζί τους». Ο Κ. Βαρβεράκης αναφέρθηκε και στο στόχο του ΟΦΗ τη νέα χρονιά. «Μέχρι πέρσι στόχος ήταν η 10άδα, φέτος θέλουμε να πάμε λίγο παραπάνω. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και τα καλά αποτελέσματα νομίζω θα έρθουν».

Με την προσθήκη στο σκακιστικό δυναμικό του ΟΦΗ και του προπονητή και παίκτη Παναγιώτη Χριστοδούλου (μετά την αποχώρηση του Στέφανου Γρατσέα), στην ομάδα του Ηρακλείου φιλοδοξούν ότι θα τεθούν οι βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να καταφέρουν να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.



Ένα εντυπωσιακό βιογραφικό συνοδεύει την μέχρι τώρα πορεία του Ανδρέα Κελίρη!

Α. Κελίδης: Μπορεί 5άδα ο ΟΦΗ στην Α΄ Εθνική

Διατηρώντας χαμηλούς τόνους μίλησε για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ ο μαθητής της Γ΄τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου. «Είναι μία καινούργια ευκαιρία για μένα και έρχομαι στον ΟΦΗ για να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να καταφέρουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς. Πέρσι η ομάδα είχε μία αξιοπρεπή παρουσία στην Α΄ Εθνική. Πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει η ομάδα ακόμη και μία θέση στην 5άδα του πρωταθλήματος».

Όπως δηλώνει ο ταλαντούχος σκακιστής προσωπικός του στόχος είναι το ELO 2509 που κατέχει να γίνει 2600 στο τέλος της χρονιάς ενώ καλεί τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα του σκακιού. «Το σκάκι είναι δύσκολο άθλημα, κυρίως ψυχολογικά. Κάποιος για να το αγαπήσει πρέπει να το κάνει από μικρός… Στον ΟΦΗ γίνεται καλή δουλειά στις Ακαδημίες και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε να εξελίσσονται αρκετά παιδιά».

Τη μεταγραφή που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια του ΟΦΗ στην Α΄ Εθνική παρουσίασαν στον Ερασιτέχνη.

Για τις επιτυχίες του τμήματος του ΟΦΗ μίλησε ο Γιώργος Σερπετσιδάκης, κάνοντας αναφορά στην αδιάκοπη παρουσία της ομάδας στην Α΄ Εθνική από το 2012 και έπειτα. «Ο ΟΦΗ έχει φτάσει μέχρι και την 8η θέση μεταξύ 34ων ομάδων. Γίνεται μία καλή προσπάθεια και υπάρχουν σημαντικές επιτυχίες κυρίως από τη νεανική ομάδα που ήταν 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ έχει 100 σκακιστές στο τμήματα του ενώ στα σχολεία υπάρχουν 200 παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα…».

Υπερήφανοι οι γονείς του Ανδρέα Κελίρη για την πορεία του στον αθλητισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασης του Ανδρέα Κελίρη παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι γονείς του αλλά και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης και του Δήμου Γιώργος Βουρεξάκης που στηρίζουν τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Οι κ.κ. Συριγωνάκης και Βουρεξάκης , εκπροσωπώντας Περιφέρεια και Δήμο, στηρίζουν τις προσπάθειες του Ερασιτεχνικού αθλητισμού.


Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Κεντρική φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης , image-services 

ΠΗΓΗ: neakriti  μέσω protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.