Πρόστιμο 16,5 εκατ. δολ. στην Credit Suisse για ανεπάρκεια ελέγχων

 

Πρόστιμο ύψους 16,5 εκατ. ευρώ επέβαλε στην ελβετική Credit Suisse η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικών και Βιομηχανίας (FINRA) των ΗΠΑ, για αναποτελεσματικά προγράμματα καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τη FINRA, η Credit Suisse Securities των ΗΠΑ επικαλούνταν μεσίτες της για τον εντοπισμό και την αναφορά υπόπτων συναλλαγών, κάτι που δεν συνέβαινε πάντα. 

Έτσι, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ έκρινε το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της ανεπαρκές, αφού από τα στοιχεία της που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ύποπτων συναλλαγών, έλειπαν απαραίτητες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η FINRA ήταν αρκετά προσεκτική ώστε να ξεκαθαρίσει πως δεν διαπίσωσε πως η τράπεζα ή κάποιος εργαζόμενος διέπραξαν απάτη ή δόλειες ενέργειες.

Εξάλλου, ένας εκπρόσωπος της Credit Suisse δήλωσε πως η τράπεζα είναι ικανοποιημένη με τον συμβιβασμό. «Έχουμε συνεργαστεί με τη FINRA και λαμβάνουμε μέτρα για τις απαραίτητες διορθωτικές εσωτερικές προσπάθειες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η τράπεζα δεν παραδέχεται, ούτε αρνείται τις κατηγορίες.


ΠΗΓΗ:  thepressproject μέσω   protagorasnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.