Λαοί, ξυπνήστε!


Του Peter Koenig (1)
Μετάφραση   Ο Γιώργος του Κλικ

Ενημερωτικό σημείωμα του μεταφραστή

Μεταφέρουμε εδώ την μετάφραση του μεγαλύτερου μέρους ενός άρθρου του Peter Koenig που δημοσιεύθηκε στο Information Clearing House.
Αφήσαμε εκτός μετάφρασης δυο κεφάλαια (Αποκλεισμός της Ρωσίας από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και Κριμαία) τα οποία άπτονται της εξωτερικής πολιτικής, όχι γιατί ήταν μικρότερης σημασίας αλλά γιατί θέλαμε να εστιάσουμε περισσότερο σε δυο πράγματα:
Την δραματική κατάσταση της χώρας μας, και
Την δραματική κατάσταση του πλανήτη συνολικά,
εξαιτίας της αδυσώπητης και απάνθρωπης πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού.
Κατά την άποψη μας ο Peter Koenig είναι ένας γνήσιος αγωνιστής και δυνατός πνευματικός δημιουργός του οποίου η εμπειρία σαν πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι πολύτιμη τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην καταγγελία των πραγματικών διαστάσεων της νεοφιλελεύθερης απειλής.
Εξάλλου είχαμε την ευκαιρία στο πρόσφατο παρελθόν να αξιολογήσουμε τόσο την οργή του για την γενοκτονία που συντελείται στην χώρα μας, όσο και τον θαυμασμό αλλά και την αγωνία του για την Ελλάδα. Στα άρθρα του





Αχαλίνωτος Καπιταλισμός

Στον νεοφιλελεύθερο κόσμο όπου βασιλεύει ο αχαλίνωτος καπιταλισμός, τα συνδικάτα, σε όλη την δύση, αναφέρουν ότι ο ιδιωτικός τομέας γενικά και ειδικά η κατασκευαστική βιομηχανία (ένας οικονομικός δείκτης-κλειδί) απολύει μαζικά παλιούς εργαζόμενους, μόνο για να τους επαναπροσλάβει την επομένη σαν part-time, με δραστικά μειωμένα ή καθόλου κοινωνικά οφέλη. Οι πολυεθνικές αυξάνουν τα περιθώρια κέρδους τους και μεταφέρουν περισσότερα δημόσια και κοινωνικά κεφάλαια από τον κόσμο, τους εργαζόμενους, στις όλο και μικρότερες ελίτ. Η πίεση της μαζικής ανεργίας, αποτέλεσμα της δυτικά επιβεβλημένης λιτότητας (FED, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – ΕΚΤ), στερεί τους εργαζόμενους από την αξιοπρέπεια τους και την δύναμη να αντισταθούν. Πρέπει να παλέψουν για την επιβίωση την δική τους και των οικογενειών τους και άρα είναι εκτεθειμένοι στην εκμετάλλευση και στην κακομεταχείριση. Πρόκειται για την δυτική αποικιοκρατία πάνω στον ίδιο τον λαό της. Δεν υπάρχουν ενδοιασμοί, ηθική ή συνείδηση – και κυρίως δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία είναι αυτό που ο Μαρξ ονόμασε το μαξιλάρι των καπιταλιστών πάνω στο οποίο οι μισθοί μπορούν να συμπιεστούν στο ελάχιστο απαιτούμενο για την απλή επιβίωση.

“Αν δεν είσαι ευχαριστημένος που εργάζεσαι για λιγότερα, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα μεταφέρουμε τις δουλειές σου σε χώρες με φτηνή εργασία. Υπάρχουν ένα σωρό”. Αυτός είναι ο εκβιασμός. Έτσι καταπίνεται η εκμετάλλευση. Και αυτό που απομένει είναι το τι μπορεί να κάνει κανείς για να ελαχιστοποιήσει το χτύπημα, πράγμα που σε καμία όμως περίπτωση δεν θα προκαλέσει κάποια σημαντική ζημιά στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, μέχρι να βρεθεί να είναι ο επόμενος στην ουρά για να πέσει στο βάραθρο.

Και μην έχετε αυταπάτες, οι αμερικανικές δομές σε αποσύνθεση που ο εκλεγμένος Πρόεδρος Trump θέλει να ξαναφτιάξει, θα ξαναφτιαχτούν με βάση την γνωστή φάρσα της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα – όπου τα κεφάλαια θα τα βάζει το κράτος – τους φόρους σας – ενώ ο ιδιωτικός τομέας θα αναλαμβάνει την εκμετάλλευση, δηλαδή θα πληρώνετε διπλά – πρώτα το κεφάλαιο, και ύστερα το κέρδος του ιδιώτη “επενδυτή” στη μορφή τελών που θα επιβάλλει σε ανακατασκευασμένες γέφυρες, δρόμους και σιδηροδρόμους. Άλλη μια μεταφορά πλούτου από τον φτωχό στον πλούσιο.

Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά

Δεν υπάρχει πια η “αριστερά”, η αριστερά και η δεξιά είναι έννοιες που έχουν πάψει να υπάρχουν και στις οποίες τα εξαρτημένα μυαλά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να αρπαχτούν. Είναι παλιά στηρίγματα του “δημοκρατικού” παρελθόντος μας που τώρα έχουν μετατραπεί σε κομμάτια της υπαρξιακής μας αυταπάτης. Έχουν, εδώ και καιρό, υποκύψει στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση η οποία δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ αριστεράς και δεξιάς αλλά χρησιμοποιεί αυτούς τους πεθαμένους όρους ώστε να προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και να τον κάνει να πιστεύει ότι η ψήφος του αξίζει αυτό που κάποτε νόμιζε πως άξιζε.

Κοιτάξτε απλά την Ελλάδα – όπου η “αριστερίζουσα” ελίτ επιτρέπει στην “σοσιαλιστική” της κυβέρνηση του Σύριζα να καταστρέφει τις ζωές του 90% των πολιτών και συμπατριωτών της.  Αυτό που κάνει είναι να διευκολύνει το ένα έγκλημα μετά το άλλο μέσα από διαδοχικά “πακέτα σωτηρίας”, δηλαδή με χρέος και με σταθερά αυξανόμενη και δολοφονική λιτότητα. Με ένα ΑΕΠ σε πτώση – (ναι, η λιτότητα αυτό κάνει στην οικονομία) και με συνεχώς αυξανόμενο χρέος, που τώρα βρίσκεται κοντά στο 300% του ΑΕΠ, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της. Ποτέ. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι το θεωρούν δεδομένο. Ακόμα και το ΔΝΤ το παραδέχεται, αν τους ρωτήσεις ανεπίσημα, αλλά και αυτοί είναι απλά εργαλεία του τραπεζικού κατεστημένου των Rothschild και του Βαθέος Κράτους – που αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της μη επιστροφής, σαν μια προειδοποίηση προς εκείνους που μπορεί να μην προτίθενται να υποκύψουν άλλο στις απαιτήσεις των κυρίαρχων. Και αυτό είναι δυνατό επειδή οι ελληνικές ελίτ είναι συνένοχες μαζί τους. Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη γιατί ο συσσωρευμένος (και κλεμμένος) πλούτος τους βρίσκεται φυλαγμένος στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρουν και διεθνώς αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι, ότι ο μόνος τρόπος διάσωσης της Ελλάδας και των συμπατριωτών τους από την φρικτή μιζέρια είναι ένα GREXIT, η εγκατάλειψη του ευρώ και της ΕΕ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, η Ελληνική Βουλή ψήφισε στα γρήγορα μια νομοθεσία φτιαγμένη στις Βρυξέλλες, γραμμένη στα αγγλικά (όχι μεταφρασμένη στα ελληνικά!), 7.500 σελίδων. Η Βουλή δεν μπόρεσε να την διαβάσει λόγω χρόνου και γλώσσας. Αλλά ακόμα και αν την είχαν διαβάσει, ήταν υποχρεωμένοι να την υπογράψουν γρήγορα και χωρίς καβγάδες. Η νομοθεσία στην ουσία μετέφερε όλα τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία στον “Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας” (ΕΜΣ), και αυτό για 99 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, δημόσιων παραλιών, φυσικών πόρων – βάλτε ότι θέλετε. Ο ΕΜΣ, μια υπερεθνική αντιδημοκρατική οντότητα θα πουλήσει αυτά τα αγαθά σε ιδιώτες ή εταιρείες, όπως ο ίδιος κρίνει. Η Ελλάδα δεν έχει μέρος του λόγου. Ο ΕΜΣ δεν λογοδοτεί σε κανένα εκλεγμένο κοινοβούλιο. Με αυτή την νομοθεσία των 7.500 σελίδων, η Ελληνική Βουλή, καταργεί επίσης την εξουσία της στη σύνταξη ενός κυρίαρχου κρατικού προϋπολογισμού, μεταβιβάζοντας σιωπηρά το δικαίωμα αυτό στις Βρυξέλλες και παραδίδοντας την Ελληνική κυριαρχία. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1933, όταν το Γερμανικό Reichstag (Κοινοβούλιο) μεταβίβασε την νομοθετική του εξουσία στον Χίτλερ.

Πόσοι Έλληνες το ξέρουν αυτό; Και κανείς δεν ουρλιάζει. Αυτό ισοδυναμεί με την δολοφονία ενός έθνους.

Λαοί, ξυπνήστε! – Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί αύριο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αρχίζοντας με τα νότια μεσογειακά έθνη.

Έχει ήδη συμβεί σε πιο “ήπια μορφή”, σαν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στην Ισπανία. Και κανείς δεν μοιάζει να το έχει παρατηρήσει.

Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα μαζί με τις απάτες στις εκλογές φαίνεται να γίνονται το όπλο για την “αλλαγή καθεστώτος' ή για την “συνέχιση καθεστώτος” (Παραγουάη, Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ισπανία – για να αναφέρουμε μερικές), όπως βολεύει καλύτερα την αυτοκρατορία. Σημαδιακά, αμέσως μετά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Obama στο Βερολίνο, όπου είχε έντονες διαβουλεύσεις με την Madame Merkel και την ονόμασε νέο ηγέτη της Ευρώπης, η Angela Merkel ανακοίνωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία στις εκλογές του φθινοπώρου του 2017. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε, τι της υποσχέθηκε ο Obama για το πως θα “πείσει” και θα εξαπατήσει την πλειοψηφία των Γερμανών που αντιτίθενται στο να ψηφίσουν την Madame Merkel. Το Sputnik αναφέρει ότι τα δυο τρίτα των Γερμανών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov, δεν την υποστηρίζουν πια.

Επιστροφή σε εθνικά νομίσματα

Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορεί να γίνει εκτός από την συνολική κατάργηση του συστήματος, την επιτάχυνση της διάλυσης της ΕΕ, την πτώση του ευρώ, την απομάκρυνση από το NATO – και τέλος, αλλά πιο σημαντικά, την αποδέσμευση από την απάτη του νομισματικού συστήματος πυραμίδας που βασίζεται στο δολάριο. Για εκείνους που φοβούνται για το τι μπορεί να συμβεί όταν το ευρώ φάει χώμα – μην έχετε ανησυχίες. Πρώτον, οι ευρωπαϊκές χώρες έζησαν μια χαρά (και καλύτερα) χωρίς το ευρώ με τα νομίσματα τους μέχρι μόλις πριν από 15 χρόνια. Και δεύτερον, θα πάρει μόνο λίγους μήνες, μέγιστο ένα χρόνο, σε μια χώρα να προετοιμαστεί και να επιστρέψει στο δικό της εθνικό νόμισμα.


Μια απειλητική τραπεζική κατάρρευση στον ορίζοντα

Μετά την εκλογή του Donald Trump και ίσως σαν αντίδραση της κριτικής του στην Wall Street, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μπορεί να αυξήσει το εύρος των επιτοκίων από 0.25%-0.50% έως 0.50%-0.75%. Αυτό, μετά από μια αύξηση τον περασμένο Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

Με το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού τομέα – ειδικά του “πολύ-μεγάλου-για-να-πέσει”, με τις τράπεζες στα όρια αντοχής και σε φάση υπέρ-αισχροκέρδειας, η παραμικρή κίνηση των επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα που μπροστά της η κρίση του 2008 θα μοιάζει με βόλτα στο πάρκο.

Μην καταπιείτε άλλη μια κατασκευασμένη κρίση που μεταφέρει τα χρήματα από τις αποταμιεύσεις σας, τις συντάξεις σας, τα σπίτια σας, στις ασύλληπτες ελίτ πίσω από τους banksters και τις πολυεθνικές.

Τροφές ΓΤΟ: Στο έλεος των μονοπωλίων τροφής

Μια χούφτα πολυεθνικές ελέγχουν πάνω από τα δυο τρίτα της τροφής που καταναλώνουμε.

Να είστε βέβαιοι, δεν δουλεύουν για την υγείας σας, δουλεύουν για το κέρδος, πράγμα που σημαίνει ότι κόβουν τα κόστη στις διαδικασίες καλλιέργειας και παραγωγής – και βάζουν ΓΤΟ παντού. Γενετικά τροποποιημένες τροφές μπορούν να κατασκευαστούν για να ελαττώσουν την γονιμότητα  (έχει ήδη συμβεί όπως στην περίπτωση μιας δίκης κατά της Monsanto με φτωχές οικογένειες στην Ινδία την δεκαετία του 1990), ή να κουβαλάνε μικρόβια αργής ωρίμανσης που προκαλούν εξουθενωτικές ή θανατηφόρες αρρώστιες, έτσι ώστε όταν χρόνια μετά την λήψη τροφής εξελίσσονται σε επιδημίες, να μην μπορούν να συσχετιστούν με τους ΓΤΟ.

Παρ' όλα αυτά, εξυπηρετούν τον σκοπό τους, συνεισφέροντας σε μαζικές μειώσεις του πληθυσμού, έτσι ώστε μια μικρή ελίτ να μπορεί να διατηρεί το πλούσιο λαϊφ-στάιλ της για περισσότερο διάστημα με τους περιορισμένους πόρους της μάνας Γης. Η μείωση του πληθυσμού είναι η λέξη κλειδί της υπό τους Rockefeller Λέσχης Bilderberg. Ο Henry Kissinger, “λόγιος” της Bilderberger, είχε ήδη πει την δεκαετία του 1970 το διαβόητο, “όποιος ελέγχει την τροφή, ελέγχει τον λαό”.

Ο μηχανισμός κινείται αδυσώπητα σε όλα τα μέτωπα προς το τέλος του πολιτισμού μας. Και δεν το καταλαβαίνουμε καν.

Η Προπαγάνδα των Μέσων

Μην δέχεστε αυτό που τα καθεστωτικά μέσα σας λένε! – Πάρτε τα νέα σας από εναλλακτικά μέσα, ή στο ίντερνετ αν οι εθνικές αρχές τηλεπικοινωνιών σας εμποδίζουν την πρόσβαση σε εναλλακτικούς σταθμούς εκπομπών όπως τα RT (Russia Today – Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά), TeleSur (μεταδίδεται σε Ισπανικά και Αγγλικά), το Κινεζικό CCTV (μεταδίδεται σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών), το Ιρανικό PressTV (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά). Και από ιστοσελίδες και εφημερίδες όπως Global Research (Αγγλικά και Γαλλικά), Information Clearing House (ICH), Voltaire Net (πολλές γλώσσες), CounterPunch, NEO (New Eastern Outlook), KenFM (Γερμανικό) και πολλά άλλα (ΣτΜ, ας προσθέσω κι εγώ το δικό μας Τελευταία Έξοδος). Πληροφορηθείτε πριν είναι αργά. Ίσως αύριο να χρειαστεί να διαφύγετε από μια εμπόλεμη ζώνη, μόνο για να ανακαλύψετε ότι δεν υπάρχει μέρος να πάτε. Ο πλανήτης καταστρέφεται με πολέμους και συγκρούσεις παντού – που Εμείς, ο Λαός, επιτρέπουμε να συμβαίνουν.


(1)  Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι πρώην μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και δούλεψε σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των αποθεμάτων υδάτων. Είναι συγγραφέας του ImplosionAn Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed μυθιστόρημα που βασίζεται σε γεγονότα της 30χρονης εμπειρίας του στην Παγκόσμια Τράπεζα ανά τον κόσμο. Είναι επίσης συν-συγγραφέας του The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance! – Δοκίμια από την Αντίσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.