PETER KOENIG: ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ



Σχόλιο Ιστολογίου: Ο Peter Koenig, αρθρογράφος του Brexit vs. Grexit: Τo αληθινό πρόσωπο της Ευρώπης,  στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα στον Ελληνικό λαό. Εμείς κάτι έχουμε να του πούμε μέσα από την απάντηση του επιμελητή της μετάφρασης στο τέλος του άρθρου




…Η έκκληση μου προς τον Λαό της Ελλάδας, είναι: “Πάρτε το BREXIT σαν παράδειγμα. Τολμήστε να πείτε ΟΧΙ στο σύστημα που σας υποδουλώνει. Έλληνα – πάρε πίσω την εθνική σου κυριαρχία, το εθνικό σου νόμισμα, κάνε την Ελληνική Κεντρική Τράπεζα και πάλι Ελληνική, που να δουλεύει για την ελληνική οικονομία, με ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα άτοκων δανείων, για να ξεκινήσει και πάλι η Ελληνική οικονομία! – Και θα είσαι ξανά μια χαρά και ευτυχισμένος σε όχι περισσότερο από 5 χρόνια. Εσύ – Ελληνικέ Λαέ έχεις όλη τη δύναμη και την ευρηματικότητα για να οδηγήσεις την χώρα σου προς τα εμπρός και προς μια ευημερία “φτιαγμένη στην Ελλάδα” - made in Greece”.


Χρέος και λιτότητα συνεχίζουν να πίνουν το αίμα της Ελλάδας

Πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό; Πόσο καιρό θα βλέπουμε τις φωτογραφίες του κ Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών του σε απόγνωση; Και όμως, η αφαίμαξη συνεχίζεται.

Ήδη νέα μέτρα λιτότητας προβλέπονται για το 2018 - μεταξύ 5,4 δις ευρώ που ζητάνε οι  Ευρωπαίοι και 9 δις ευρώ που ζητάει το ΔΝΤ - και εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μέσα από μέτρα βαθιάς αναδιάρθρωσης (που σημαίνει περισσότερες πωλήσεις δημόσιων περιουσιακών στοιχείων σε ξένες εταιρείες), όπως αναφέρθηκε από τον δημοσιογράφο Γιάννη Κιμπουρόπουλο.

Ναι, 9 δις ευρώ από το ΔΝΤ, τον θεσμό των θεσμών! Τον ίδιο αυτό οργανισμό που έχει υποτίθεται δεσμευθεί με τους πιστωτές της Ελλάδας να της συγχωρήσει μέρος του χρέους για να αφήσει τη χώρα να αναπνεύσει. Αυτή η ευγενής ιδέα φαίνεται να έχει ενδώσει στην άθλια, δολοφονική απληστία των τραπεζών, μία από αυτές, η Deutsche Bank, σήμερα η πιο ευάλωτη και χρεωμένη στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη, από την έκθεση της σε παράγωγα - σχεδόν € 66 τρισεκατομμύρια ή περίπου το παγκόσμιο ΑΕΠ. Ο πιο εγκληματικός οικονομικός κερδοσκόπος του πλανήτη πρέπει να πληρωθεί με περισσότερο ελληνικό αίμα για να θρέψει την φρικτή βαμπιρική του δίψα για περισσότερες εγκληματικές πράξεις, σφυροκοπώντας τον πιο αδύναμο του πλανήτη, ρουφώντας και την τελευταία σταγόνα αίματος.

Πότε θα σταματήσει; – Πότε ο Ελληνικός Λαός θα ορθωθεί και θα απαιτήσει να σταματήσει μονομερώς η κυβέρνηση αυτήν την αιματοχυσία – η οποία φυσικά δεν επηρεάζει κανέναν από τους “αριστερούς” ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ, το αντίθετο, μπορούμε μόνο να φανταστούμε πώς ανταμείβονται με το να επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η τερατώδης κλοπή περιουσιακών στοιχείων του λαού – φαινομενικά ασταμάτητα, μέχρι την τελευταία σταγόνα, την τελευταία σταγόνα νερού, την τελευταία κλινική που θα περάσει σε ιδιωτικές ξένες εταιρείες.

Η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα σήμερα ανέρχεται σε σχεδόν 200% στα μέσα του 2016, σε σύγκριση με ένα απλό 109% το 2008, όταν ξεκίνησε η ανθρώπινης επινόησης και κατασκευής κρίση, που εμπνεύστηκαν η FED, το ΔΝΤ, η Wall Street, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και που υποκινήθηκε από την μοναδική, μεγάλη, δυτική, κομπιναδόρικη εγκληματική οργάνωση. Είχε σκοπό να προκαλέσει την κρίση στην Ευρώπη για τη σωτηρία του δολαρίου – και, σαν υποπροϊόν, την κλοπή των κοινωνικών περιουσιακών στοιχείων των λαών, περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στους λαούς που πλήρωσαν για αυτά. Η Ελλάδα έπρεπε να πιαστεί στη φάκα της σκευωρίας. Το χρέος της ήταν ανυπέρβλητο και θα επηρέαζε το σύνολο της Ευρώπης. Η Ελλάδα – η χώρα της ΕΕ που συνεισέφερε μόλις το 2% στο ΑΕΠ της Ευρώπης, θα ήταν “ένοχη” που προκάλεσε μιαν ευρωπαϊκή κρίση που τελικά είχε και εξακολουθεί να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Πόσο γελοίο!

Μια αναλογία χρέους-ΑΕΠ 109% ήταν και είναι εντελώς διαχειρίσιμη, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Παρεμπιπτόντως, το τρέχον χρέος των ΗΠΑ σήμερα είναι περίπου ίδιο με εκείνο της Ελλάδας του 2008. Δίνει κανείς προσοχή σ' αυτό; – Φυσικά και όχι. Οι κυρίαρχοι του σύμπαντος έχουν όλα τα δικαιώματα. Κάνουν τους νόμους, αλλά δεν υπόκεινται σε κανέναν από αυτούς, ούτε σ' αυτούς που φτιάχνουν οι ίδιοι. Αυτός είναι ο θαυμαστός κόσμος στον οποίο ζούμε.

Δεν έτυχε όμως σε κανέναν η ιδέα να απορρίψει την γεμάτη ψέματα ορολογία προπαγάνδας του ΔΝΤ και Σία και να ρωτήσει πώς ήταν δυνατόν να στοχευτεί η Ελλάδα σαν ένοχος; Πώς ήταν αυτό δυνατόν; – Ούτε σήμερα δεν έχει τεθεί αυτό το ερώτημα. Τα ψέματα και η χειραγώγηση της ειδεχθούς, εγκληματικής και δολοφονικής τρόικα καθώς και των κρυμμένων στα παρασκήνια εταιρικών και χρηματοοικονομικών χειριστών της τρόικα-μαριονέτας, φαντάζουν απολύτως πειστικά. – Τροϊκανοί δολοφόνοι – ναι δολοφόνοι – χιλιάδες, αν όχι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν πρόωρα την ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης σε φάρμακα, σε υπηρεσίες υγείας, σε κατάλληλη στέγαση – και λόγω αυτοκτονίας από απόλυτη απελπισία.

Από την πρώτη στιγμή, όταν αυτή η τάση της σκόπιμης καταστροφής ενός ολόκληρου λαού και της χώρας του έγινε σαφής, υπήρχε η μία λύση που θα μπορούσε να διασώσει την Ελλάδα και να την κάνει και πάλι μια ευτυχισμένη χώρα: Να παρατήσει τη ζώνη του ευρώ! – Και εάν ήταν απαραίτητο, ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά με την πλύση εγκεφάλου για ένα αβέβαιο μέλλον, με την υπερήφανη εντύπωση ότι ανήκουμε και παραμένουμε στην Ευρωζώνη – και με την σκόπιμη αμέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το χρέος-σφαγή – κανείς δεν τόλμησε να προκαλέσει την κυβέρνηση ρωτώντας την γιατί αψήφησε την συντριπτική ψήφο του λαού ενάντια στα μέτρα λιτότητας, τον Ιούλιο του 2015. – Συγγνώμη, δεν είναι σωστό το “κανείς”, αλλά δεν ήταν μια κρίσιμη μάζα, δεν ήταν οι σωστοί, με επιρροή άνθρωποι, που θα έκαναν αυτή την ερώτηση – και που θα αντιτάσσονταν στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της ελληνικής “κρίσης”, καθώς και για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργαζόταν συνένοχος με την τρόικα. Εκείνοι που προκάλεσαν και ρώτησαν βρέθηκαν στο περιθώριο. Δεν ήταν αρκετά μυξιάρηδες ώστε να θέλουν να μείνουν κολλημένοι στο δόλιο ευρώ.

Σήμερα, υπάρχει μια πλειοψηφία των Ελλήνων – δηλαδή οι Έλληνες της μεσαίας τάξης – οι οποίοι μετά από περισσότερα από έξι χρόνια έξωθεν επιβεβλημένης εξόντωσης εξακολουθούν να θέλουν τη χώρα τους (σχεδόν τίποτα από αυτή δεν είναι πια δική τους), να παραμείνει στην δόλια πυραμίδα που ονομάζεται Ευρωζώνη. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι αυτοί που επηρεάζουν την ελληνική ελίτ εξουσίας, έχουν προφανώς λίγο σεβασμό για εκείνους τους Έλληνες που δύσκολα μπορούν να επιβιώσουν, για εκείνους τους Έλληνες που έχασαν τις συντάξεις τους, τις υπηρεσίες υγείας τους, την εργασία τους και δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν την πολιτική, και των οποίων η ζωή είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο να επιβιώσουν από τη μια μέρα στην άλλη – ή τελικά να αυτοκτονήσουν, όπως κάνουν πολλοί. Δημοσιεύονται στην Ελλάδα τα στατιστικά στοιχεία αυτοκτονιών από απελπισία; Μέχρι τώρα έχουν φτάσει τις χιλιάδες.

Έχουν αυτοί οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης που κρέμονται από την εξουσία κάποια  ιδέα και συμπόνια για τους συμπολίτες τους, των οποίων το κεφάλι είναι πιο κάτω παρά πάνω από το νερό; Έχουν αρκετή συμπόνια ώστε να απορρίψουν την υπεροψία τους ότι  ανήκουν σε αυτή την παράνομη Ευρωζώνη και να συνδεθούν με τους φτωχούς αδελφούς τους; – Ναι, παράνομη, γιατί αυτό που κάνει η τρόικα χάρη στο κοινό νόμισμα, που ονομάζεται ευρώ, αψηφά οποιοδήποτε πρότυπο του διεθνούς δικαίου, το σύνολο των οργανισμών πίσω από αυτή την οικονομική δολοφονία παρακούει τα ίδια του τα καταστατικά και συντάγματα. Πάρτε το ΔΝΤ – ένας από τους βασικούς κανόνες του είναι να μην δανείζει χώρες των οποίων το χρέος τις έχει κάνει οικονομικά μη βιώσιμες. Ο κανόνας αυτός παραβιάζεται στην Ουκρανία, στην Ελλάδα και αλλού, ακριβώς οπουδήποτε η αυτοκρατορία θέλει να ρουφήξει αίμα και να επιτύχει πλήρη υποταγή – στον δρόμο της πλήρους κυριαρχίας σε ολόκληρο το φάσμα.

Ξέρεις, Λαέ της Ελλάδας – ότι η ΕΕ όπως και το ευρώ δεν ήταν ποτέ μια ευρωπαϊκή ιδέα; Ότι και τα δύο είναι στην πραγματικότητα κατασκευάσματα της CIA; Η ΕΕ ποτέ δεν επρόκειτο να γίνει μια πολιτική ομοσπονδία με έναν κοινό σκοπό και με κοινούς στόχους ανάπτυξης. Αντιθέτως, κάθε φορά που μια τέτοια έννοια “απείλησε” να γίνει πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον πίεσε για την εισδοχή νέων χωρών, ιδιαίτερα χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ οι οποίες προφανώς λόγω του σοβιετικού παρελθόντος τους ήταν όλες άγρια κατά της Ευρώπης και υπέρ της Ουάσιγκτον. Αυτή είναι η πανάρχαια τακτική του διαίρει και βασίλευε - και το πέτυχε. Προωθήθηκε μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, που ήταν ο Δούρειος Ίππος της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη – ας ελπίσουμε όχι πια μετά το BREXIT.

Έχεις παρατηρήσει, Λαέ της Ελλάδας, ότι υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη ολοκλήρωση μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ; – Θέλεις να συνεχίσεις να στρατιωτικοποιείσαι από ξένες δυνάμεις που κάθε μέρα απειλούν όλο και περισσότερο την παγκόσμια ειρήνη;

Γιατί λοιπόν να μείνεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, όταν όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς άλλη κατεύθυνση; Τα μαύρα σύννεφα φαίνονται καθαρά στον ουρανό.

Η έκκληση μου προς τον Λαό της Ελλάδας, είναι: “Πάρτε το BREXIT σαν παράδειγμα. Τολμήστε να πείτε ΟΧΙ στο σύστημα που σας υποδουλώνει. Έλληνα – πάρε πίσω την εθνική σου κυριαρχία, το εθνικό σου νόμισμα, κάνε την Ελληνική Κεντρική Τράπεζα και πάλι Ελληνική, που να δουλεύει για την ελληνική οικονομία, με ένα δημόσιο τραπεζικό σύστημα άτοκων δανείων, για να ξεκινήσει και πάλι η Ελληνική οικονομία! – Και θα είσαι ξανά μια χαρά και ευτυχισμένος σε όχι περισσότερο από 5 χρόνια. Εσύ – Ελληνικέ Λαέ έχεις όλη τη δύναμη και την ευρηματικότητα για να οδηγήσεις την χώρα σου προς τα εμπρός και προς μια ευημερία “φτιαγμένη στην Ελλάδα” - made in Greece”.


Μια οφειλόμενη απάντηση από τον επιμελητή μετάφρασης:

Αγαπητέ φίλε της Ελλάδας Peter Koenig

Σε ευχαριστώ και στο όνομα των συμπατριωτών μου για τα καλά λόγια συμπαράστασης και τα σοφά λόγια συμβουλής.

Όλοι θυμόμαστε το συγκινητικό σου άρθρο στο οποίο ο πόνος και η αγανάκτηση για τα δεινά του λαού μας συναγωνίζονταν το ένα το άλλο.

Φίλε της Ελλάδας Peter Koenig

Η πατρίδα μας βρίσκεται στο στόχαστρο του διεθνούς παρασιτισμού εδώ και σχεδόν 2 αιώνες, από τότε που πήρε την σύγχρονη μορφή της.

Ο ελληνικός λαός βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο της ολιγαρχίας και σε κάποιες από αυτές έγραψε, το λέω με κάθε μετριοφροσύνη, ηρωικές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία της πάλης όλων των λαών κατά της αδικίας.

Θέλω να σε πληροφορήσω αγαπητέ φίλε ότι το κουρελιασμένο από προδότες Σύνταγμα μας έχει ένα άρθρο, το τελευταίο, το οποίο δεν το βρίσκουμε, από όσα γνωρίζω, στα Συντάγματα άλλων χωρών και του οποίου η κατάργηση μπορεί να επιτελεστεί μόνο πατώντας πάνω στον ίδιο τον λαό. Δεν υπάρχει “πρόεδρος”, “πρωθυπουργός”, “Βουλή” ή “κόμμα” που να μπορεί να το καταργήσει.

Το άρθρο αυτό, το ακροτελεύτιο 120, τελειώνει με την παράγραφο 4, που λέει

H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

“Δικαιούνται και υποχρεούνται”, φίλε Koenig. “Με κάθε μέσο”.

Θέλω λοιπόν, αν μου επιτρέπεις, να σου δώσω κι εγώ λίγο κουράγιο.

Θα έρθει η ώρα μας.

Μην έχεις καμία αμφιβολία γι αυτό.

Όσον αφορά στο BREXIT, εμείς το δικό μας το ψηφίσαμε όπως γνωρίζεις στις 5/7/2015, το είπαμε το ΟΧΙ μας.

Και του δώσαμε σχεδόν 63% παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκράτηση “θα χάσουμε το ευρώ”, “θα μας διώξουν από την ΕΕ” και θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει που τότε ξελαρυγγιάζονταν να ουρλιάζουν αλλά τώρα κάνουν την πάπια και δεν τολμούν να τα θυμίσουν.

Προδότες και ηλίθιους έχουν όλοι οι λαοί. Είχαμε και έχουμε κι εμείς. Να ξέρεις όμως ότι σε εκείνο το 63% θα πρέπει να προσθέσεις τουλάχιστον άλλο ένα 10% με 15% εξαπατημένων και φοβισμένων από την αισχρή προπαγάνδα ανθρώπων που όμως μετά, έστω και για λίγες ώρες, λυτρώθηκαν.

Γι αυτό μην ακούς τα περί “πλειοψηφιών της μεσαίας τάξης” σε “δημοσκοπήσεις” και σε “σφυγμομετρήσεις” εταιρειών πουλημένων εταίρων στον κάθε πελάτη. Δεν υπάρχει υπολογίσιμη μερίδα του λαού που να ωφελείται από όσα γίνονται στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο κάποιοι, λίγοι, που έχουν την αυταπάτη ότι θα επιβιώσουν είτε γιατί θα λάμψει το άστρο της τύχης ειδικά γι αυτούς, είτε γιατί θα τους βολέψει ο κομματικός τους στρατός. Και βέβαια υπάρχουν και οι εχθροί. Αυτοί όμως είναι μια οικτρή μειοψηφία.

Φάνηκε και στο δημοψήφισμα του 2015 αυτό, όπου το ΝΑΙ επικράτησε στις λίγες ιδιαίτερα εύπορες συνοικίες της χώρας που κατοικούνται από αυτούς που αναφέρεις ότι
“κρέμονται από την εξουσία“ και “επηρεάζουν την ελληνική ελίτ εξουσίας”. Αυτοί όμως είναι λίγοι, κάθε άλλο παρά πλειοψηφία. Και όλοι ξέρουν, ακόμα και αυτοί οι ίδιοι, ότι η Ελλάδα τελειώνει και ότι συνεπώς η ώρα της κρίσης έρχεται. Της κρίσης του “γαμώτο”.

Καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να μετρήσει το “γαμώτο” όπως το λέμε εμείς. Καμία δεν μπορεί να μετρήσει το φιλότιμο, άλλη φαρμακερή και ως επί το πλείστον αμετάφραστη λέξη της ελληνικής γλώσσας, προϊόν της ιστορίας αυτού του λαού. Οι λέξεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με “λογικές” και “μυαλό”. Περισσότερη σχέση έχουν με αυτό που εμείς εδώ λέμε “τρέλα”.

Γι αυτό και του φώναζαν “ΟΧΙ ΡΕ!” εννοώντας με το “ρε” τους τροϊκανούς. Αλλά ο “πρωθυπουργός” μας συντάχθηκε με το “ρε”. Και προτίμησε, αντί για ένα όνομα στην Ιστορία, να τον λένε Τζίφρα.

Αυτοί” τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλα αυτά. Γνωρίζουν ότι όσο μιλάει το υποτιθέμενο “μυαλό” και η υποτιθέμενη “λογική” της προπαγάνδας τους, έχουν ελπίδες.

Όταν μιλήσει η καρδιά όμως τους πήρε και τους σήκωσε.

Μην έχεις καμία αμφιβολία φίλε Koenig. Το Κλικ θα γίνει και θα ακουστεί μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου σαν κεραυνός.

Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ.

Επιμέλεια μετάφρασης και απάντηση ο Γιώργος του Κλικ

Ο Peter Koenig είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Είναι επίσης ένα πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας και εργάστηκε εκτενώς σε όλο τον κόσμο στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων. Γράφει τακτικά για τα Global Research, ICH, RT, Sputnik, PressTV, Chinese 4th Media, Telesur, The Vineyard of The Saker Blog και άλλους δικτυακούς τόπους. Είναι ο συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed – μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και σε 30 χρόνια εμπειρίας της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον κόσμο. Είναι, επίσης, συν-συγγραφέας του The World Order and Revolution! – Essays from the Resistance.


Επιμέλεια μετάφρασης   ο Γιώργος του Κλικ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.