KATAΠΕΛΤΗΣ Ο ΦΑΡΑΤΖ ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!! ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΕΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΤΖ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ. (VIDEO)




Διαβάστε τι είπε ο Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο:
  Σουλτς – Ο κος Φάρατζ
Φάρατζ – Καλημέρα... καλημέρα... Αστείο, δεν είναι; Δεν είναι αστείο; (Φωνές)
Σ – Μια στιγμή κύριε Φάρατζ... Κυρίες και κύριοι, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της δημοκρατίας είναι να ακούτε ακόμα και αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε.
Φ – Ευχαριστώ κ Σουλτς. Δεν είναι αστείο; Όταν πρωτοήρθα εδώ 17 χρόνια πριν και είπα ότι ήθελα να ηγηθώ της εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, γελούσατε όλοι μαζί μου.
  
Πρέπει να πω, δεν γελάτε τώρα, γελάτε;

Και ο λόγος που είσαστε τόσο αναστατωμένοι και θυμωμένοι είναι απολύτως σαφής. Εσείς σαν πολιτικό πρότζεκτ απορριφθήκατε.

Απορριφθήκατε γιατί το νόμισμα σας αποτυγχάνει. (φωνές)

Κοιτάξτε μόνο τη Μεσόγειο! Ναι, ναι, σαν πολιτική να επιβάλετε φτώχεια στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Μεσογείου καλά τα πήγατε...

Και απορριφθήκατε με την πρόσκληση της κας Μέρκελ πέρυσι για “όσο περισσότερο κόσμο γίνεται” να περάσει την Μεσόγειο προς την ΕΕ και που οδήγησε σε μαζική διαίρεση μεταξύ των χωρών της ΕΕ...

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε και που είναι ο κύριος λόγος που η ΜΒ ψήφισε όπως ψήφισε είναι γιατί εσείς, κρυφά και με απάτη, χωρίς ποτέ να πείτε την αλήθεια στους Βρετανούς ή στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης (φωνές) τους επιβάλατε μια πολιτική ένωση...

Τους επιβάλατε μια πολιτική ένωση... και όταν ο λαός το 2005 στην Ολλανδία και Γαλλία ψήφισαν κατά εκείνης της πολιτικής ένωσης, όταν απέρριψαν το σύνταγμα, εσείς απλά τους αγνοήσατε και φέρατε την συμφωνία της Λυσαβώνας από την πίσω πόρτα. (χειροκροτήματα)

Αυτό που έγινε την περασμένη Πέμπτη ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, ένα σεισμικό αποτέλεσμα όχι μόνο για την βρετανική πολιτική ή για την ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και για την παγκόσμια πολιτική, γιατί αυτό που οι “μικροί άνθρωποι” έκαναν, αυτό που οι απλοί άνθρωποι έκαναν, αυτοί που ήταν καταπιεσμένοι τα τελευταία χρόνια, που έβλεπαν τα καθημερινά επίπεδα ζωής τους να καταβαραθρώνονται, ήταν ότι απέρριψαν τις πολυεθνικές, απέρριψαν τις τράπεζες, και την “μεγάλη πολιτική” και είπαν

θέλουμε τη χώρα μας πίσω”, “θέλουμε τα νερά που ψαρεύουμε πίσω”, “θέλουμε τα σύνορα μας πίσω”, “θέλουμε να είμαστε ένα ανεξάρτητο, αυτοκυβερνώμενο, φυσιολογικό έθνος και αυτό έγινε και πρέπει να συμβεί.

Και κάνοντας έτσι εμείς τώρα προσφέρουμε ένα χέρι βοηθείας στους δημοκράτες όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου, και κάνω μια πρόβλεψη σήμερα, η ΜΒ δεν θα είναι η τελευταία χώρα μέλος που θα εγκαταλείψει την ΕΕ.

Άρα το ερώτημα είναι: Τι θα κάνουμε μετά; Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να επικαλεστεί το άρθρο 50 και πρέπει να πω ότι δεν πρέπει να ξοδέψουμε πολύ καιρό για να το κάνουμε.

(προς τον Γιούνκερ) Συμφωνώ με τον κ. Γιούμκερ ότι ο βρετανικός λαός ψήφισε έτσι και πρέπει να φροντίσουμε να γίνει έτσι.

Αυτό όμως που θα ήθελα να δω είναι μια ώριμη και συνετή στάση στο να διαπραγματευθούμε μια διαφορετική σχέση. (φωνές)

Ξέρω ότι σχεδόν κανείς από εσάς δεν δούλεψε ποτέ πραγματικά στη ζωή του...  (φωνές)

ή δούλεψε... (φωνές)

ή δούλεψε σε επιχείρηση ή στο εμπόριο... (φωνές)

ή δημιούργησε ποτέ του μια θέση εργασίας... (φωνές)

αλλά ακούστε... απλά ακούστε... (φωνές)

Σ – κ. Φάρατζ, μια στιγμή. Κυρίες και κύριοι, καταλαβαίνω ότι νευριάζετε αλλά συμπεριφέρεστε όπως συνήθως το UKIP συμπεριφέρεται σ' αυτή την αίθουσα, οπότε παρακαλώ... μην τους μιμείστε. Και κ. Φάρατζ, θα έλεγα κάτι σε σας, το γεγονός ότι λέτε πως κανείς δεν έκανε μια αξιοπρεπή δουλειά στη ζωή του, δεν μπορείτε να το λέτε αυτό, λυπάμαι.

Φ – Έχετε δίκιο κ. Σουλτς, είχαμε το UKIP να διαμαρτύρεται κατά του κατεστημένου και τώρα το κατεστημένο διαμαρτύρεται κατά του UKIP. Κάτι συμβαίνει εδώ.

Αλλά ας ακούσουμε λίγη ρεαλιστική οικονομία.

Μεταξύ μας, μεταξύ των χωρών σας και της χώρας μου, είχαμε μια τεράστια ποσότητα εργασιών σε αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό το εμπόριο είναι αμοιβαία επωφελές και στους δυο μας, αυτό το εμπόριο μετράει.

Αν σηκώσετε τη μύτη, στραβώσετε τη μούρη και αρνηθείτε οποιαδήποτε ιδέα λογικής εμπορικής συμφωνίας, οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες για σας από ότι σε μας. (φωνές)

Ακόμα όμως και καθόλου συμφωνία είναι καλύτερη για τη ΜΒ από την σάπια συμφωνία που έχουμε τώρα.  

Αν όμως καταλήγαμε σε μια κατάσταση δασμών για προϊόντα όπως τα αυτοκίνητα τότε 100αδες χιλιάδες Γερμανοί εργάτες θα κινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους.

Γιατί λοιπόν να μην είμαστε  πραγματιστές, λογικοί, ώριμοι και ρεαλιστές, και να κάνουμε μεταξύ μας μια συμφωνία χωρίς δασμούς και ύστερα να αναγνωρίσουμε ότι η ΜΒ θα είναι φίλος σας που θα εμπορεύεται μαζί σας, θα συνεργάζεται μαζί σας, θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι σας στον κόσμο.

Αλλά κάντε το, κάντε το λογικά και επιτρέψτε σε μας να φύγουμε και να ακολουθήσουμε τις παγκόσμιες φιλοδοξίες μας για το μέλλον.

Ευχαριστώ.

Μετάφραση: Ο Γιώργος του Κλικ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




1 σχόλιο:

Από το Blogger.