Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν


Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά... 

Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία.


Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος η τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Η μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική...Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν,όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.

Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή ,συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα ... Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν "μαζικοποιημένα zombie" να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα(ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.

(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook. Ποζεριά, Καγκουριά, check - in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται ,με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους ,και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου. "Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση" όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά, αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί.Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: "Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους"

Ίσως οι σκέψεις μου για την "ευλογημένη" αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ'αυτόν το τρόπο,αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!

Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό,αλίμονο.Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.
Καλή σας νύχτα.

ΠΗΓΗ:crete-news, Πρωτοδημοσιεύτηκε aetos-apokalypsis

23 σχόλια:

  1. Καλά τα λες φίλε μου,αλλα για την κατάντια αυτής της γενιάς δεν φταίει κανένας άλλως παρά οι προηγούμενες.Οι γονείς ειναι αυτοί που καταστρέφουν τα παιδιά εδώ και παρα πολλές γενιάς, απλα τώρα σε συνδυασμό με την τεχνολογία αυτή η καταστροφή μεγάλωσε.Δεν φταίνε οι"γενιές"αλλα το σύστημα που έφτιαξε και επικράτησε σε αυτές.❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου εγω γενηθηκα το 87 κ μπορω να σου πω οτι καθε φορα τα ιδια ειναι σε καθε εποχη για καθε γενια.Μην εκπλησεσαι.Τα ιδια κοινωνικα προτυπα περνανε καθε φορα.Δεν αλλαζει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ, ίσως διαφωνώ "ΠΛΗΡΩΣ" με αυτά που γράφετε κα/κε???. ίσως να είστε νέος/α, αλλά εκτός πραγματικότητας. Δεν γνωρίζετε την νεολαία. Υπογράφω ως γονέας τριών (3) νέων παιδιών, και δάσκαλος πολλών φοιτητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζω πως καποιος που η καθημερινοτητα του αποτελειται απο ολα τα παραπανω θα ξερει καλυτερα απο καποιον γονεα ή δασκαλο.. τα παιδια ποτε δεν εμπιστευονται αρκετα τους γονεις για να τους απευθυνθουν και να τους μιλησουν για πολλα θεματα ενω οι φητητες ειναι μια εντελως διαφορετικη κατηγορια.. (προσωπικη μου αποψη ως παιδι στην εφηβια)

      Διαγραφή
    2. Γράψε μας και γιατί διαφωνείς

      Διαγραφή
    3. Γράψε μας και γιατί διαφωνείς

      Διαγραφή
    4. AYTA POY LES einai paraloga gt ena paidi ppoy bionei aythn thn zoi kserei perrisotera epo enan gonea daskalo file m

      Διαγραφή
  4. λοιπον εχω να αναφερθω σε 2 πραγματα.
    1) ναι οντως η καθε γενια πανω κατω ειναι ιδιες αλλα δεν συνφωνω απολυτα διοτι στισ προηγουμενες γενιες δεν υπηρχε ολη αυτη η τεχνολογια ποθ υπαρχει στις μερες και με αποτελεσμα τοτε η ζωη τον παιδιων να ηταν πιο αληθινη απο οτι σημερα! σημερα εχουμε μαθει ολοι να κρινουμε οπως πρωτοειπε το παιδι πιο πανω απο την εξςτερικη εμφανιση και μονο με αποτελεσμα και παιδια να ειναι απομονωμενα χωρισ κανεναν απολυτος λογο και αιτια!
    2)γενικος πρεπει να αφυπνιστοθμε ολοι μας και οχι απλως να τα διαβαζοθμε και να σχολιαζουμε και στην συνεχεια να μενουμε απρατει παλι δεν ειναι λυση αυτο! πρεπει να ξυπνησουμε ολοι και να ξεκολλησουμε απο τον κοσμο του ηλεκτρονικου κυβερνοχωρου πχ απο online games,facebook, κα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως εδώ είσαι και αντί να κάνεις όντως αυτό που λες απλά μιλάς και εσύ, όπως και εγώ, αν και συμφωνώ μαζί σου. Είναι όμως πιο εύκολο και ίσως να είναι και αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα, το να μιλάμε και να σχολιάζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αντί να λάβουμε δράση, έτσι ώστε αρχικά να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και όταν συμβεί αυτό να μπορούμε να δράσουμε μαζικά.

      Διαγραφή
  5. Η (κάθε) γενιά είναι υποσύνολο της κοινωνίας που ανήκει. Άμεσα λοιπόν επηρρεάζεται και διαμορφώνει το χαρακτήρα της μέσα από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Και στην Ελλάδα πάντα ήταν σε υπερθετικό βαθμό ένα ψεύτικο, δήθεν, ψωνισμένο σύνολο που δίνει αξία στο υπερ-εγώ και ζει μια αλλοτριωμένη υποκουλτούρα μαζεμένη από κάθε μέρος της υφηλίου παραχρονισμένα και κατά το δοκούν ταιριαστή με το προφίλ του έλληνα που ζει για το απόλυτο (πρόσκαιρο) συμφέρον του. Η λεγόμενη "καφέ" επανάσταση του σκοτώνω την ώρα μου προσδοκώντας αναγνώριση και εμφάνιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στο εξωτερικό τα ίδια γίνονται, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που τα κάνουν αυτά.

      Διαγραφή
    2. Και στο εξωτερικό τα ίδια γίνονται, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτα.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξερω ποσοι απο εσας που λετε τοσα για το διαδικτυο και τα online games ειστε μελη αυτης της γενιας.Εγω ομως ειμαι , και επιτρεψτε μου να σας πω οτι ο κυβερνοχωρος περισσοτερο καλο κανει παρα κακο. Γεννηθηκα το 98.Φετος δινω πανελληνιες και πραγματικα δεν ξερω ποσοι απο την γενια μου θα αντεχαν το αγχος τις διαδικασιας αυτης χωρις να εχουν εναν τροπο να ξεφυγουν απο την σκηρη πραγματικοτητα του σημερα η οποια μας δημιουργει πιεση και θλιψη για τον κοσμο τον οποιο ζουμε . Σημερα ανοιξα για λιγο την τηλεοραση και ακουσα για τους μεταναστες , για τον πολεμο , για την φτωχεια και ειλικρινα μιλοντας δεν αντεξα 5 λεπτα μπροστα σε αυτο το κουτι που μονο κακα μαντατα φερνει μεσα στα σπιτια μας. αποφασισα να κανω μια βολτα να ξεφυγω , αντι αυτου ομως οταν βγηκα στον δρομο ειδα εναν γκριζο κοσμο που μονο φτωχεια και τα αποτελεσματα του πολεμου βλεπει κανεις οποτε ξαναγυρισα στο σπιτι μου κλειστικα στο δωματιο μου και αρχισα να διαβαζω συντομα αρχισα να με κυριεβει το αγχος . Αρχισα να σκεφτομαι "τι θα κανω οταν τελειωσω το σχολειο;", "θα βρεθω και εγω στον δρομο μην μπορωντας να εξασφαλισω τα απαραιτητα;"," θα καταφερω να ζησω αξιοπρεπως;" δεν αντεξα και εκλεισα το βιβλιο ανοιξα τον υπολογιστει και μπηκα στο facebook που ολοι κατηγορειται για πρωτη φορα σμρ ειδα ανθρωπους να διασκεδαζουν, ειδα πραγματα ευχαριστα . Αλλες μερες αντι να μπω στο facebook παιζω ενα παιχνιδι αυτο με βοηθαει να ξεχναω το αγχος μου και τις ανυσηχιες μου μπαινω σε εναν αλλο κοσμο που μπορω να κανω αυτα που δεν μπορω σε αυτον .Μπορω να καιζω οτι αθλημα θελω χωρις να τσακωνομαι για μια μπαλα η για την σειρα στο γηπεδο . Μπορω να συμμετεχω στα κοινα να παρω προτοβουλιες μπορω ακομα και να υπερασπιστω τα πιστευω να πω τις ιδεες μου χωρις κανενας να με αποκλισει η να με κατακρινει . Με λιγα λογια στον κυβερνοχωρο μπορω να κανω ολα οσα δεν με αφηνουν οι "υπευθυνοι" της κοινωνιας μας να κανω . Οποτε την επομενη φορα που θα αποφασισετε να κρινεται τα ιντερνετ λαβετε υποψη οτι πολλα παιδια απο μια ψευτικη- εικονικη ζωη στο ιντερνετ παιρνουν δυναμη για να αντεξουν τον κοσμο που δημιουργησαν οι προηγουμενη . Το προβλημα με αυτην την γενια δεν ειναι η υπερβολικη χρηση του διαδικτυο αλλα το οτι ειναι καταπιεσμενη απο το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν .Αν θελετε να αλλαξει κατι σε αυτην την γενια θα πρεπει πρωτα να εξασφαλισετε την ελευθερια των παιδιων και μετα να ανυσηχησετε για τον αν χρησιμοποιουν πολυ το ιντερνετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εμείς που δώσαμε πανελλήνιες χωρίς να έχουμε ως διαφυγή το διαδύκτιο και το online gaming τι; Πεθάναμε στην διαδικασία; Ή πιστεύεις πως η σημερινή γενιά είναι πιο προβληματισμένη και όριμη, πως τα προβλήματα και η αθλιότητα του κόσμου επηρεάζει μόνο τους εφήβους του σήμερα και η γενιά του '80 και ΄90 έτρεχε ξέγνοιαστη στα λιβάδια και τις παιδικές χαρές επειδή ο κόσμος τότε ήταν άδειος από προβλήματα;

      Δεν θίγουμε το facebook ως θεσμό της καθημερινότητας αλλά ως έμμεση αιτία της ρηχότητας και του ναρκισσισμού που διέπει τους νέους του σήμερα. Και λέγοντας νέους δεν εννοώ τους εφήβους. Αυτοί τουλάχιστον έχουν το νεαρό της ηλικίας ως ελαφρυντικό. Όμως είναι λυπηρό να βλεπεις τη ίδια ρηχότητα ενός μαθητή σε έναν ενήλικα ο οποίος μπορεί να είναι γιατρός, δάσκαλος κλπ, να φέρει ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και αντί να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του πνεύματός του, να ποζάρει στο εκάστοτε social media. Να θεωρείται πλέον κοινωνική καταξίωση μια νύχτα partying και οχι η παρακολούθηση μιας παράστασης ή ενός σεμιναρίου.

      Πάρτε το χαμπάρι, κάθε γενιά έχει τους μαζοποιημένους/cool που ακολουθούν τις μόδες και τα συναφή, και τους πιο "ξύπνιους", "αφυπνησμένους", ίσως και πιο όριμους. Δυστυχώς το marketing και ο καταναλωτισμός έχει ως στόχο την μάζα, και ο κοινός νους θα είναι πάντα κάτω του μετρίου.

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσες απλά να πάρεις αγκαλιά την μαμά σου η τον πατέρα σου να συζητήσεις λίγο μαζί τους κ να χαλαρώσεις. .. Η έλλειψη ανθρώπινης επαφής είναι που αποξενώνει κ τα βλέπεις όλα μαύρα κ αραχνα.

      Διαγραφή
  7. Ευκολο να κρυβουμε την απαραδεκτη μας ελλειψη ενδιαφεροντων.και προτυπων.και ονειρων με το να τα ριχνουμε σε κατι νεφωδη πραματα δηθεν της προηγουμενης γενιας....που ακριβως Δεν ειχε ολ αυτα που εξουδετερωσαν το.μυαλο του μεγαλυτερου μερους της παρουσας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμμ...κάθε νόμισμα έχει και δύο όψεις... Και κάθε θέμα έχει και την θετική και την αρνητική του πλευρά. Το ζήτημα δεν είναι να κατακρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο κάθε ένας από μας να ζει αλλά να σεβόμαστε τις επιλογές του άλλου και να ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την κοινωνία που αποτελεί το σύνολο των ανθρώπων της. Αυτό είναι εσύ κι εγώ,η νεολαία , οι γονείς, οι παππούδες και όλοι όσοι ζουν και συνυπάρχουν μαζί. Το γιατί καταφεύγουν πολλά άτομα στο Facebook, στο ιντερνετ και σε διάφορα άλλα μέσα, τέλος πάντων σε οτιδήποτε τους γεμίζει ψυχικά, πιστεύω πως δεν είναι παρά ατομική επιλογή του καθενός. Πρώτα θα πρέπει να μάθουμε να ακούμε και μετά να κριτικάρουμε. Μοναχά άσκοπο είναι να ρίχνουμε ευθύνες ποιος φταίει. Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε όλοι μαζί λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτη ειναι η αρχικη πηγη http://www.aetos-apokalypsis.com/2014/07/genia-apo-hlithious.html να μπει αμεσως
    δεν σεβεστε τιποτα το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να εχετε κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλαμε την πηγή σας. Το συγκεκριμένο άρθρο το πήραμε από το crete-news το οποίο το είχε πάρει από το Τρομακτικό.

      Διαγραφή
  10. Απιστευτη αληθεια και γω το ιδιο ακριβως πιστευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειμαι ξεννηθης το '00 και τα ζω αυτα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο γτ δεν ζω σε καποιο μεγαλο αστικο κεντρο αλλα γενια με την γενια βλεπεις αυτο να αυξανεται(ναι δεν λεω και μεις στα 12 μας καναμε βλακειες και παιζαμε οτι λογης ηλεκτρονικο παιχνιδι υπηρχε με την ΠΑΡΕΑ μας αλλα βγαιναμε και εξω). Δεν ειναι μονο η τεχνολογια αλλα και μεσα απο την μουσικη που προβαλουν Ελληνες "Καλλιτεχνες"(που απλως ειναι μια πολλη κακια απομιμηση των αμερικανων mc)μια κουλτουρα εξω απο τα νερα τους και βλεπεις 12 χρονα και μπορει και μικροτερα παιδια να τραγουδανε για πορνες ναρκωτικα και λεφτα(ναι ξεκαθαρη σποντα). Και δεν ευθυνονται μονο οι γονεις αλλα και μη καλη εκπαιδευση και ελλειψη παιδειας(σπανιο φαινομενο να βρεις καθηγητη που θα σου μαθει και καποια αλλα πραγματα εκτος απο το μαθημα το οποιο διδασκει).Προσωπικα ειμαι 16 και του χρονου δινω αυτες τις εξετασεις που με πριζουν καθηγητες γονεις ακομη και φιλοι τις πανελληνιες. Δεν ειδα κανεναν απο τους περασμενους υπουργους(ναι θα τα χωσω στην πολιτεια)να βαλει καποιο μαθημα που θα μιλαει για αξιες και για ιδεες, υπαρχει παντα και η Εκθεση αλλα αυτο ειναι μαθημα που το συναντας καθαρα στο Λυκειο. Με λιγα λογια αυτο ειναι φαινομενο που θα αυξανεται και θα αυξανεται γενια με γενια δυστηχως και πιστευω πλεον ειναι μη αναστρεψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παντα οι νεαρες ηλικιες θελανε να μοιασουν στους μεγαλυτερους καθως και αυτοι εχουν παντα περισσοτερα δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις, ετσι και σημερα τα παιδια βλεπουν τον κοσμο γυρω τους και πραττουν αναλογα. Μην ξαφνιαζεσαι που τα προτυπα εχουν αλλαξει, η τεχνολογια και η διαφημιση βοηθησαν σε αυτο. Πλεον η μαζα στην οποια αναφερεσαι ειναι υποκειμενικη καθως πολλα προτυπα δειχνονται μεσα απο τα ΜΜΕ. Υπαρχουν προτυπα τα οποια ακολουθουνται απο ανθρωπους οι οποιοι δεν ειναι ιδιαιτερα "δημοφιλεις" στην γενια τους. Και ναι, το αν εισαι δημοφιλεις ή οχι στο σχολείο σου ή στην κοινωνία στην οποία εντάσσεσαι παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Με αυτόν τον τροπο τα παιδια καταφευγουν σε αυτο χωρις ομως να εχουν ακομα την κριτικη ικανοτητα στο τι ειναι χρησιμο στον ανθρωπο και αποσκοποντας οπως ανεφερες στην εξωτερικη εμφανιση και μονο διχως νασ εμπλουτιζεται ο εσωτερικος κοσμος του ανθρωπου. Τελος, αυτοι που σιγουρα θα δειχθουν στο μελλον ειναι οι "μη δημοφιλεις" οπως ανεφερα παραπανω, και αυτοι σιγουρα δεν ειναι λιγοι, ιδιαιτερα στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη κατηγορείται κανέναν, έτσι είναι και έτσι ήταν ο κόσμος. Πάντα λίγοι είναι αυτοί που έχουν δυνάμεις να αντιταχθούν σε όσα παρασέρνει τους περισσότερους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ποτέ δεν ήταν. Η διαφορά τώρα τελευταία είναι ότι κατηγορούν τους προγόνους τους ενώ κάποτε τους τιμούσαν. Δεν τους ζητούσαν τα ρέστα για τους πολέμους την φτώχεια τις δυσκολίες, παρά τους ευχαριστούσαν για την ζωή που τους πρόσφεραν, ίσως γιατί κάποτε η ίδια η ζωή ήταν η ύψιστη αξία.
    Αν το κάθε παιδί έχει κουράγιο πάρα πάνω, ας κάνει κάτι καλό με την ζωή του και να έχει θετική επίδραση γύρω του, αλλά αν αρχίσει από μικρός να μιζεριάζει , γρήγορα για καταντήσει ένας πικρόχολος ενήλικας. Ειμαι δασκάλα και κάθε μέρα είμαι με μικρά παιδιά . Μια χαρά είναι τα παιδιά, το καθένα με τα ταλέντα του και το μυαλό του. Το θέμα είναι να αγαπάς τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.