Χάος σε Ειδομένη, Πειραιά και Ελληνικό

 

Σχόλιο Ιστολογίου: Η Πρώτη Φορά Αριστερά, πέρα του ότι αποδεικνύεται μετρ της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό. Εκτελώντας κατά γράμμα της εντολές των ¨συμμάχων¨ Ευρωπαίων και παραδίδοντας άψογα μαθήματα εθελοδουλίας, έχει εγκλωβίσει χιλιάδες μετανάστες και τους κρατά φυλακισμένους, ενώ αυτοί θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Όμηροι, στο έλεος, χωρίς καμιά βοήθεια, χωρίς κανένα σχέδιο, είναι αδύνατον αυτοί οι άνθρωποι να μην αντιδράσουν. Εν γνώση της η Πρώτη Φορά Αριστερά διαμορφώνει τη χώρα μας, σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, φτηνών εργατικών χεριών για τις βιομηχανίες της φασιστικής Γερμανίας, προάγοντάς με όλα τα μέσα, το ¨θεάρεστο¨ έργο της παγκοσμιοποίησης και της διάλυσης των κρατών. Το πρόβλημα καίει, αλλά η ανικανότητα των κυβερνώντων, απάτριδων της αριστεράς, καλά κρατεί. Η λύση υπάρχει, αλλά ποιος την ακούει με την παραπληροφόρηση και το φίμωμα που έχουν επιβάλει τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης στους ¨αιρετικούς¨;

  

 

Διαβεβαιώσεις Μουζάλα για τάξη στα σύνορα με τα Σκόπια

Κλειστή για 32η ημέρα παραμένει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη παρά την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών, ενώ το κλίμα είναι εκρηκτικό μετά και τον τραυματισμό ενός πρόσφυγα, ο οποίος έπεσε μπροστά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. 

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Σύρο πρόσφυγα να έχει παρασυρθεί από περιπολικό, ωστόσο αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι ο τραυματίας είχε πέσει από στύλο πάνω στον οποίο επιχειρούσε να στήσει τη σκηνή του. 

Ο Σύρος έπεσε μπροστά στο περιπολικό, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν παρασύρθηκε από το όχημα ή όχι. Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς. 

Ακολούθησε ένταση με τους πρόσφυγες να προκαλούν φθορές στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με πέτρες και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ αναποδογύρισαν και κάδους απορριμμάτων. 

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του συντονιστικού για το προσφυγικό για αποσυμφόρηση των πρόχειρων καταυλισμών σε Ειδομένη και Πειραιά. 

Αυτό διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. «Κάτι αλλάζει στην Ειδομένη και είμαστε σίγουροι πως θα πετύχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζαλας, επισημαίνοντας όμως πως «χρειάζεται χρόνος για να δώσουμε μορφή στο χάος» και διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει σχέδιο του υπουργείου, ενώ σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. 

Χθες, αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 450 άτομα για το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και πλέον, σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση, στο λιμάνι βρίσκονται περίπου 3.280 μετανάστες και πρόσφυγες. 


Η μετακίνηση και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά προς άλλες δομές φιλοξενίας θα συνεχιστεί και σήμερα, με στόχο τη μεγαλύτερη αποσυμφόρηση του λιμανιού ενόψει και των εορτών του Πάσχα. 


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, είπε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων και ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. 


Παραμένει το χάος στο Ελληνικό 


Ανεξέλεγκτη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και πέριξ αυτού, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί φτάνουν τους 5.000 - 6.000. 


Οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι τους 40 βαθμούς. 


ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
μέσω sport-fm 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.