Η Ολυμπιακή Φλόγα φεύγει, το Άγιο Φως έρχεται


Του Πιτσιρίκου 

Με μεγαλοπρέπεια διεξήχθη στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν πρέπει να συγχέεται με το Άγιο Φως, αφού η Ολυμπιακή Φλόγα είναι Ιερή, ενώ το Άγιο Φως είναι Άγιο.

Επίσης, η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει μόνο από τον ελληνικό ήλιο, ενώ το Άγιο Φως ανάβει μόνο από αναπτήρα που βρίσκεται σε ελληνικά χέρια.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει από την Ελλάδα στο εξωτερικό -χωρίς διαβατήριο-, ενώ το Άγιο Φως έρχεται από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

Το Άγιο Φως γίνεται δεκτό στη χώρα μας με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα είναι πιο λαϊκιά και την υποδέχονται παντού ως ποπ σταρ.

Πάντως, η Ολυμπιακή Φλόγα και το Άγιο Φως εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο το ιδεώδες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού που είναι για τα κάρβουνα.

Η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και η μεταφορά της με λαμπαδηδρομία στην πόλη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε για πρώτη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και ήταν πολύ γουρλίδικη, αφού τέσσερα χρόνια αργότερα δεν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά ένας ωραιότατος Παγκόσμιος Πόλεμος με εκατομμύρια νεκρούς.

Η ιδέα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της μεταφοράς της με λαμπαδηδρομία άρεσε πολύ στον Χίτλερ, ο οποίος είχε διατάξει να ανάβουν με την Ιερή Ολυμπιακή Φλόγα τους φούρνους για να καίνε τους Εβραίους.

Πριν φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από τα χέρια του Σάκη Ρουβά, ο οποίος πήρε την φλόγα από την Άντζελα Δημητρίου που την είχε πάρει από την Ρούλα Κορομηλά.

Ο Σάκης Ρουβάς επρόκειτο να δώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη αλλά υπήρχε ο κίνδυνος να γίνει μπουρλότο το κέρινο πρόσωπό της, οπότε ο Σάκης έδωσε την Ιερή Φλόγα στον διάσημο μαραθωνοδρόμο, Ηλία Ψινάκη.

Ο Σάκης Ρουβάς ενώνει τα χρόνια που η Ελλάδα ευημερούσε και γνώριζε δόξες με τα χρόνια της χρεοκοπημένης Ελλάδας, αφού, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, συνεχίζει να είναι παντού και να χαμογελάει σαν ηλίθιος.

Πάντως αυτή τη φορά ο Σάκης Ρουβάς δεν μίλησε με τον περίτεχνο τρόπο που μας καλούσε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο βίντεο πριν το δημοψήφισμα –και όλοι αναρωτιόντουσαν αν αυτός είναι ο Ρουβάς ή ο Βέλτσος μεταμφιεσμένος και πιο ψηλός- αλλά με τις είκοσι λέξεις που γνωρίζει και ήταν αρκετές για να γνωρίσει επιτυχία στην Μπανανία Ελλάδα.

Είναι η τελευταία φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα παραδίδεται με αυτόν τον τρόπο, αφού στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ολυμπιακή Φλόγα θα ιδιωτικοποιηθεί, για να βαδίσει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης και της μαλακίας που την δέρνει.

ΠΗΓΗ: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.