ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ "ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

© Χρήστος Δεμέτης 

Το ΝΑΤΟ δείχνει το "ανθρωπιστικό" του πρόσωπο από τώρα. Και αν νομίζει κανείς πως η λύση για το προσφυγικό θα δοθεί από τις φρεγάτες, είναι γελασμένος. Οι επίσημες τοποθετήσεις δίνουν τις απαντήσεις, και επιβεβαιώνουν τους φόβους πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν έρθει στο Αιγαίο, χωρίς να έχουν επίγνωση της κατάστασης (πράγμα δύσκολο), ή εξυπηρετώντας ξεκάθαρα, γεωπολιτικά και μόνο, συμφέροντα. Κάτι που προφανώς, δημιουργεί απορίες σχετικά με το σχέδιο που θα ακολουθηθεί.

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ, μίλησε στη Γερουσία των ΗΠΑ για να την ενημερώσει για τη δράση στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Μεταξύ άλλων, φρόντισε να αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος, εξαπλώνεται "όπως ο καρκίνος" ανάμεσα στους πρόσφυγες.

"Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική καλύπτουν τις κινήσεις των τρομοκρατών και των εγκληματιών", είπε ο Αμερικανός στρατηγός την ώρα που οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται και επιβεβαιώνουν, πως οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα άλλο κίνητρο παρά την απόδραση από τις χώρες τους.

"Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τα μονοπάτια της ελάχιστης αντίστασης απειλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ" συνέχισε ο Μπρίντλαβ, σε καθόλου ψύχραιμο τόνο διατυπώσεων.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως έχει μελετήσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες έως και 1.500 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, δεν σχολίασε τις αποφάσεις Ευρωπαικών Κρατών να κλείσουν τα σύνορα τους, παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα, ούτε προέβη σε περαιτέρω, αναλυτικότερες δηλώσεις, σχετικά με το τί θα κάνει το ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών "που κρύβονται".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ υποτίθεται πως θα είναι επικουρικός και πως θα συμβάλλει στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακινητών στα εδάφη της Τουρκίας. Δεν υπάρχει συμφωνία για στρατιωτική επέμβαση.

Ο Μπρίντλαβ, δεν παρέλειψε πάντως να κατηγορήσει και τη Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς της στη Συρία και τη στήριξη στον Άσαντ "έχει εντείνει το πρόβλημα".

Συγκεκριμένα, είπε για την επέμβαση του Πούτιν: "Οι "τυφλές" ρωσικές επιθέσεις, που εκτιμάται ότι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.000 αμάχους, μεταξύ αυτών και παιδιά, έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους Σύρους πολίτες και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν στέγη στις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη. Δεν μπορώ να βρω κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το να αναγκάσουν τους πρόσφυγες να μετακινηθούν και να τους καταστήσουν πρόβλημα κάποιου άλλου".

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο πως το Πεντάγωνο έχει ζητήσει τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού για τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη, στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2017.

Ο πτέραρχος Μπρίντλαβ βρέθηκε στην Ουάσιγκτον ακριβώς ως μέρος των προσπαθειών να εξασφαλιστεί η στήριξη του Κογκρέσου προς αυτό το σκοπό. Στόχος, είναι να ενισχυθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για να περιοριστεί η επιρροή του Πούτιν στη Μέση Ανατολή, για γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους (βλέπε Πετρέλαια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.