ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ "Ν.Κ" - ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΥΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΔΙ



Νέα απειλή για το κρητικό, και όχι μόνο ελαιόλαδο, θεωρείται από τους παραγωγούς η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς εγκρίθηκε το σχέδιο έκτακτων μέτρων που προβλέπει την εισαγωγή επιπλέον 70.000 τόνων αφορολόγητου ελαιόλαδου από την Τυνησία το 2016 και 2017! Όπως προειδοποιούν η απόφαση μπορεί να έχει «μοιραίες» συνέπειες για τη φετινή σοδειά. 

Την αποκάλυψη της απόφασης που μεθοδευόταν είχε κάνει το 2015 η εφημερίδα "Νέα Κρήτη".


Με υπογραφή Έλληνα υπουργού

Συγκεκριμένα όπως αναφερόταν στο δημοσίευμα με την υπογραφή του Έλληνα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, είχαν αρχίσει οι εισαγωγές αδασμολόγητου τυνησιακού ελαιολάδου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίζονταν οι Ισπανοί και έριχναν τις τιμές του ελληνικού ελαιολάδου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης καλούσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον κ. Αποστόλου από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών».

"Χωρίς καμία αντίδραση από την κυβέρνηση"

Στην είδηση αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ ΤV" και ο πρόεδρος των αμπελουργών Πρίαμος Ιερωνυμάκης που σχολίασε αρνητικά την απόφαση. Όπως τόνισε ελήφθη χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Τα έκτακτα μέτρα υιοθετήθηκαν με 475 ψήφους υπέρ, 126 κατά, και 35 αποχές, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό οι ευρωβουλευτές, υποχρέωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει μια ενδιάμεση αξιολόγηση και επικαιροποίηση των μέτρων, εάν αποδειχθεί ότι αυτά βλάπτουν τους Ευρωπαίους παραγωγούς ελαιόλαδου. Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ακόμη από την Επιτροπή να εξασφαλίσει την παρακολούθηση των εισαγωγών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη


http://www.neakriti.gr/
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.