ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

 

Σε πρόσφατη ομιλία του σε Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας, αναφέρθηκε στην πρόοδο της έρευνας, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία διεξάγεται από χρόνια με την ερευνητική του ομάδα.

Στην έρευνα συμμετέχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα, από Ελλάδα και εξωτερικό, και ιδιωτικοί φορείς.

Ο κ. Ματσούκας ανακοίνωσε ότι η πολυετής προκλινική δοκιμασία δραστικής ύλης σε πειραματόζωα, περατώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο βήμα της έρευνας είναι η κλινική δοκιμή, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2016 σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αυστραλία, με την υποστήριξη μεγάλης Ελληνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας. Η δραστική ύλη, η μέθοδος σύνθεσης, και τα αποτελέσματα προστατεύονται από διεθνείς πατέντες.  

Ο κ. Ματσούκας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο της πολυετούς έρευνάς του και των συνεργατών του. Η κλινική δοκιμή σύνθεσης από την έρευνα της ομάδας του, ήταν πάντα για εκείνον ένας στόχος ζωής. Ο κ. Ματσούκας είναι αισιόδοξος ότι και οι κλινικές δοκιμές, που απαιτούν αρκετά χρόνια, θα είναι επιτυχείς!

ΠΗΓΗ: patranews.gr μέσω enallaktikos  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.