Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνα χρόνο μας πρότεινε στην Αυγή πώς να σκαπουλάρουμε τον ΕΝΦΙΑ.

 Σχόλιο: Επειδή αντιστεκόμαστε πεισματικά  στους "ψεκασμούς" μνήμης που επιχειρούν οι νέοι συνεργάτες των οικονομικών κατοχικών δυνάμεων, με αφορμή το παρακάτω κείμενο, επιμεληθήκαμε την διάνθιση του με εικόνες από την εφημερίδα ΑΥΓΗ όταν έδινε την μάχη κατά του χαρατσιού τον Αύγουστο του 2014.  Η ανάγνωση προτείνεται για σφίξιμο γροθιάς σε πολίτες με αξιοπρέπεια.



Oh, the irony


Την παλιά καλή αντιμνημονιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, που ο ΕΝΦΙΑ ήταν παράνομος, αθέμιτος και επονείδιστος, μπορούσες να βρει κανείς ποικίλα μαργαριτάρια. Μέχρι και στοιχειοθετημένες νομικά οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να σκαπουλάρει το “πικρό χαράτσιον τούτο” χωρίς να μπορεί κανείς να του την πει. Σκάψαμε, λοιπόν, και φέραμε ξανά...
στην επιφάνεια το εξώδικο που πρότεινε η Αυγή σε όσους ανγνώστες της δε θέλανε να πληρώσουν το “κυβερνητικό χαράτσι”, μιας και μπορεί να χρειαστεί ξανά (λολ). Πάμε, λοιπόν, να δούμε 4 επιχειρήματα Συριζαίων για το πώς θα τυλίξτε κυβερνητικούς σε μια κόλλα χαρτί. (ινσέψιο)

1) Ο προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας των δεν είναι νόμιμος

Τι θέλει να πει ο ποιητής: οι τιμές των ακινήτων που αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του χαρατσιού πρέπει να συμβαδίζουν με τις τιμές των ακινήτων στην αγορά. Οι οποίες, προφανώς, στον καιρό της μνημονιακής ευλογίας έχουν κατακρημνιστεί. Οι αρχικές, ωστόσο, τιμές ποτέ δεν άλλαξαν εδώ και τρία χρόνια κι, έτσι, ο μαλάκας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει τα 3πλάσια, 4πλάσια, ν-πλάσια κερατιάτικα. Χο χο χο, πώς σου φάνηκε, Τσακαλώτε;


Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, η πάροδος απράκτου της διετίας χωρίς αναπροσαρμογή των τιμών συνιστά παράνομη παράλειψη έκδοσης κανονιστικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης. Την παράνομη αυτή παράλειψη του υπουργού δεν μπορεί να αναπληρώσει ούτε η φορολογική διοίκηση ούτε τα Διοικητικά Δικαστήρια, κρίνοντας κατά περίπτωση για την αξία ενός εκάστου ακινήτου, ύστερα από προσφυγή του φορολογουμένου.

2)  Η φορολογητέα αξία των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων μου δεν προσδιορίζεται νόμιμα

Τι θέλει να πει ο ποιητής: η φορολογητέα αξία των ακινήτων προσδιορίζεται, λέει, βάσει άλλων ακινήτων που ορίζει ο εκάστοτε Δήμος, Περιφέρια, κλπ. σαν μέτρο αναφοράς (γλέντια) και όχι βάσει στοιχείων που αφορούν το ακίνητο αυτό καθ’ αυτό. More κερατιάτικα are coming, σα να λέμε. Αυτό, όμως, όπως μας ξηγούν ωραία στο αρθράκι οι Συριζαίοι, αντιβαίνει, λέει, στο άρθρο 17 του Συντάγματος. Ίντερεστινγκ.
Σύμφωνα με τα άρθρα 4Α2α και 4Β1 του Ν. 4223/2013, όπως συμπληρώθηκαν με το άρθρο 52 παρ. 10 Ν. 4276/2014, για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων, λαμβάνονται υπ’ όψη οι κατώτερες τιμές στην Περιφέρεια ή την Περιφερειακή Ενότητα ή στον Δήμο ή στην Δημοτική Ενότητα όπου το ακίνητο, κατά τα ειδικότερα στον νόμο αναφερόμενα.

Πλην όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπον η αξία των φορολογητέων ακινήτων προσδιορίζεται όχι με βάση στοιχεία που αφορούν το ίδιο το ακίνητο, αλλά με βάση στοιχεία που αφορούν άλλα ακίνητα και τα οποία προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας (η αξία των επιμάχων ακινήτων μου είναι κλάσμα της αξίας εκείνων προς τα οποία εξομοιώνεται).


3) Ο νομοθέτης προβαίνει σε διπλή φορολόγηση
Τι θέλει να πει ο ποιητής: απλό. Πληρώνεις ήδη φόρο μαλάκα φορολογούμενε για τα ακίνητά σου. Ο έξτρα φόρος παραβαίνει κάποια αρχή φορολογικής ισότητας. Νόστιμο.
Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας μου ανέρχεται σε ΕΥΡΩ ………. μου καταλογίσθηκε συμπληρωματικός φόρος ύψους ΕΥΡΩ ………………. σύμφωνα με το άρθρο 5 Ν. 4223/13. Πρόκειται για διπλή φορολόγηση, αφού καταβάλλω φόρο για τα ίδια ακίνητά μου, μία φορά επί της φορολογητέας αξίας ενός εκάστου και μία φορά επί της συνολικής αξίας τους, παραβιαζόμενης έτσι της αρχής της φορολογικής ισότητας, πολλώ μάλλον που ακίνητη περιουσία αξίας μέχρις 300.000 ΕΥΡΩ δεν υπόκειται σε συμπληρωματικό φόρο.

4) Αντικείμενο του φόρου είναι και τα απρόσοδα ακίνητα
Τι θέλει να πει ο ποιητής: επίσης απλό. Ο κατακαημένος φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φόρο και για ακίνητα τα οποία, μιας κι έχει πέσει περονόσπορος, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί οικονομικά. Θα πληρώνει, δηλαδή, το ακίνητο σαν να το εκμεταλλευότανε, ενώ στην ουσία δεν έχει κανένα έσοδο από αυτό. Επονείδιστο.

“Δε θα παίρνετε φράγκο από το χωράφι σας, αλλά θα το πληρώνετε σαν να παίρνατε”
Γνωστός Γέροντας

Ντάξει, καλά όλα τα παραπάνω, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα. Ο ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός ΕΝΦΙΑ. Οπότε μη σας περάσει απ’ το μυαλό καμιά μαλακία, σοβαρευτείτε.


http://luben.tv/

Συλλογή φωτογραφιών ομάδα Τελευταία Έξοδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.